Quantcast

R. Šimašius ramina: „Uber“ nesunaikins vietos taksi verslo

  • Teksto dydis:

Vilniaus meras sako, jog netrukus Vilniuje veiklą pradėsianti tarptautinė keleivių vežimo tarpininkavimo įmonė „Uber“ nesunaikins vietos taksi verslo. Remigijus Šimašius mano, kad nauja keleivių vežimo platforma galėtų sumažinti kamščius Vilniuje. 

„Vežėjai (dalyvaujantys „Uber“ dalijimosi automobiliais programoje - BNS) neturės palengvinimų, jie negalės sustoti gatvėje, naudotis taksi juostomis. „Uber“ siūlo kitokią paslaugą, bet galiu garantuoti, jog po metų Vilniuje važinės ir „Uber“, ir taksi - vietos bus visiems“, - spaudos konferencijoje antradienį sakė R.Šimašius.

„Kas matosi kituose pasaulio miestuose, - nutolusiuose rajonuose susisiekimas žymiai prastesnis ir žmonės tiesiog veža kitus pakeliui. Jei Vilniuje pasitvirtintų tokia praktika, sumažėtų automobilių ir kamščių“, - pridūrė R.Šimašius.

Jo teigimu, atsiskaitymas už paslaugas bus gerokai skaidresnis, kadangi nebus galimybės atsiskaityti grynaisiais.

„Uber“ veikia, vairuotojui ir keleiviui atsisiuntus programėlę, per ją keleivis išsikviečia vairuotoją, o kelionės kainą skaičiuoja GPS. Vairuotojai dirbs kaip individualūs verslininkai, jie bus atrenkami, o jų automobiliai - tikrinami.

R.Šimašiaus teigimu, teisinė bazė Lietuvoje dar nėra palanki tokiam verslui, tačiau tai „Uber“ nesutrukdys žengti į Vilnių.

„Teisinė bazė dar nėra tinkama, bet pradėti galima. Iš teisinės pusės įmonė nori aiškaus įtvirtinimo įstatymuose, jog dalintis yra normalu. Šalia yra mažesnių aspektų dėl skaidraus mokesčių surinkimo. Kuo paprastesnė bus mokesčių mokėjimo tvarka - tuo efektyviau viskas vyks. Vienaip ar kitaip „Uber“ startuos ir be teisinių pakeitimų“, - sakė R.Šimašius.

Jo teigimu, toks pervežimo būdas saugus dėl modernių priemonių, rodančių, koks automobilis ir kur veža.

Bandomoji dalijimosi automobiliais programa turėtų pradės veikti jau netrukus.

JAV, San Franciske, įsikūrusi bendrovė „Uber International“ veikia 60-yje pasaulio valstybių, tarp jų - Estijoje bei Lenkijoje. Bendrovė veikia per mobiliąją aplikaciją, kurią įsidiegę vartotojai gali išsikviesti vairuotojus, naudojančius savo asmeninius automobilius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių