Quantcast

R. Šimašius: pildosi J. Basanavičiaus žodžiai

Vilniuje ant Tauro kalno vietoj vadinamųjų Profsąjungų rūmų iškils moderni, šiuolaikiška koncertų salė.

Kultūros ministrė Liana Ruokytė-Jonsson ir Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius pasirašė susitarimą, kuriuo šioje vietoje įsipareigojama sukurti Nacionalinės koncertų salės paslaugų infrastruktūrą. Statybos darbus planuojama baigti iki 2023 metų.

„Lietuvos sostinėje verda turtingas kultūrinis gyvenimas, bet teatrų, meno galerijų panoramoje pasigendame pasaulinius standartus atitinkančios koncertų salės. Vyriausybė ėmėsi iniciatyvos užpildyti šią spragą, ir tai - prioritetinis darbas, - sako kultūros ministrė L. Ruokytė-Jonsson. - Per palyginti trumpą laiką susitarėme su Vilniaus savivaldybe dėl prestižinės vietos tokiam svarbiam objektui. Lietuvos nepriklausomybės 100-metį pasitinkame su dar viena gera žinia Lietuvos kultūros bendruomenei - Vilnius galės pakviesti dar daugiau muzikos elito atstovų“.

Ministrės teigimu, modernios, įdomios koncertų erdvės - puiki šalies kultūrino įvaizdžio dalis.

Daktaras Jonas Basanavičius dar 1907 metais kartu su kitais šalies inteligentais iškėlė idėją, kad vieta ant Tauro kalno turi tapti visos Lietuvos kultūros centu.

„Džiaugiuosi, kad su Kultūros ministerijoje rastas susitarimas dėl tinkamiausios vietos Nacionalinei koncertų salei Vilniuje. Simboliška, jog memorandumas pasirašomas Lietuvai rengiantis švęsti šimtmetį. Tai puiki dovana ir Lietuvos valstybės architektams. Daktaras Jonas Basanavičius dar 1907 metais kartu su kitais šalies inteligentais iškėlė idėją, kad vieta ant Tauro kalno turi tapti visos Lietuvos kultūros centu. Šiandien J. Basanavičiaus žodžiai pildosi - savivaldybė jau pritarė žemės po buvusiais Profsąjungų rūmais perėmimui visuomenės poreikiams, derėsis ir su dabartiniais rūmų savininkais dėl jų išpirkimo“, - sako Vilniaus miesto meras R. Šimašius.

Kultūros ministrė ir Vilniaus meras trečiadienį pasirašė Susitarimo veiksmų planą. Numatyta, kad iki kitų metų birželio mėnesio bus parengta Nacionalinės koncertų salės paslaugų infrastruktūros urbanistinė, programinė ir akustinė galimybių studija. Iki rugsėjo mėnesio bus parengta tarptautinio architektūrinio konkurso techninė specifikacija, o rugsėjį jau planuojama skelbti Nacionalinės koncertų salės tarptautinį konkursą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Arch

Arch portretas
Projektas baisokas

sporto rumai

sporto rumai portretas
zydai simasiu na x.pasiunte

nnn

nnn portretas
Tai Vilniaus PRIESAI PARAZITAI! atsibeldzia is kaimu ir prasideda Vilniaus 'naujinimai'...kalno medziai,aikste,rumai...derevnese tupetu ir apie tvartelius savo rupintusi... galejo bent atnaujint ta GRAZU pastata,paliekant isore originale...
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių