Quantcast

R. Šimašius: pagalvės mokestis Vilniuje galėtų būti įvestas nuo kitų metų

  • Teksto dydis:

Vilniaus valdžia svarsto įvesti vadinamąją „pagalvės mokestį“, kuris iš pradžių siektų 50 centų ir daliai turistų įsigaliotų kitąmet, trečiadienį pranešė sostinės meras Remigijus Šimašius.

Šią rinkliavą miesto savivaldybės taryba ketina svarstyti kitą savaitę.

R.Šimašiaus teigimu, pasiūlymą inicijavo Viešbučių ir restoranų asociacija bei jai nepriklausantys viešbučiai. Už gautas lėšas, anot mero, būtų investuojama į įvaizdžio gerinimą, būtų formuojamas fondas skrydžiams pritraukti.

„Rinkliava pradėtų įsigalioti nuo kitų metų sausio pirmosios ir galiausiai įsigaliotų dar po metų visa apimtimi. Yra išimčių iš anksto sudarytoms sutartims su turistų grupėmis, kur dėl kainų ir dėl visko jau susitarta. Visa apimtimi įsigaliotų po pusantrų metų“, - BNS sakė R.Šimašius.

Pagal parengtą projektą, nuo 2016-ųjų siūloma nustatyti pusės euro rinkliavą už vieną naktį, nuo 2017-ųjų rinkliava padidėtų iki 1 euro už naktį.

Mokesčio išimtis iki 2017-ųjų liepos 1-osios siūloma palikti agentūroms, su kuriomis sudarytos sutartys numato dešimties ir daugiau kambarių nuomą asmenų grupėms. Nuo kitų metų mokestis būtų įvestas tik individualiems turistams.

Anot mero, rinkliavos įvedimas jau buvo aptartos su verslininkais, pasiūlymas dar bus derinamas šį penktadienį. R.Šimašius taip pat patikino, kad sprendimus dėl surinktų lėšų panaudojimo savivaldybė priimtų tik pasitarusi su viešbučių atstovais.

„Jei rinkliavai galiausiai būtų pritarta, kur leisti pinigus - tam suformuosime tarybą, kur, be abejo, dalyvaus ir viešbučių atstovai“, - BNS sakė Vilniaus savivaldybės vadovas.

Parengtame tarybos sprendime taip pat numatoma, kad rinkliavos už naudojimąsi miesto viešąja turizmo ir poilsio infrastruktūra išimtys būtų taikomos ligoniams, kuriems medicininės reabilitacijos paslaugos apmokamos iš Privalomojo sveikatos draudimo fondo biudžeto lėšų, vaikams iki 18 metų, neįgaliesiems, taip pat sudarantiems ilgalaikės nuomos (mėnesio ir daugiau) sutartis.

Specialistų skaičiavimais, mokestis jau kitąmet leistų papildomai į miesto biudžetą surinkti iki 0,5mln eurų, 2017-aisiais - iki – 1,5 mln., o 2018 – iki 2 mln. eurų.

„Pagalvės mokestis“ šiuo metu renkamas Druskininkuose, Birštone ir iki šių metų pabaigos - Palangoje. Už kiekvieną naktį Palangoje turistai moka 0,3 euro, Birštone 0,58, Druskininkuose - 1 euro mokestį. Palangos politikai nusprendė, jog „pagalvės mokestį“ nuo kitų metų keis vienkartinė 5 eurų dydžio įvažiavimo rinkliava, ji bus renkama tik vasarą.

Seimas gegužę pritarė, kad rinkliavas iš turistų galėtų imti visos Lietuvos savivaldybės - anksčiau tai buvo leidžiama tik kurorto statusą turintiems šalies miestams - Druskininkams, Birštonui ir Palangai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

juozas

juozas portretas
Šimašiaus nereikėjo rinkti. Dabar turime ką turime. Nemanau, kad jis ką gero sugalvos. Tuoj už mašinų statymą kiemuose mokėsime. Tik įdomu ar jis už savo mašiną pats mokės ar mokestį permes savivaldybei.

Aha

Aha portretas
Pašiknės mokestį dar įveskit! Galės inspektoriai lakstyt pasturgalius uostydami, kad nepriemokas suskaičiuotų.

kaimo lopas

kaimo lopas portretas
Maladec šimašiau, mūsų deriovnia irgi galvoja kad reiktų įsivest kažkokį mokestį, tik dar neapsisprendėm kokį. Keletą varijantų turim, tik nežinom kaip įformint. Tai būtų bezdėjimo mokestis- įskaičiuotume iškart į žirnių, kopūstų, rūgpienio kainą, nu panašiai kaip už laikmenas. O ką knisa kur persi, juk autorių irgi neknisa kad tu USB rakte laikysi nuotraukas.Toliau būtų kvėpavimo mokestis- skaičiuotume maždaug pagal plaučių tūrį, arba pagal krūtinės dydį; vienu atveju priskaičiuotume prie liemenėlės kainos, kitu, mokestį rinktume prie rentgeno kabineto. Dar svarstom įvesti tekelio mokestį, čia bėda kad mokėtų tik storuliai, o lieknos panelės, ir nepilnamečiai nuo tokio būtų atleisti. Dar turim varijantą įsivesti malkų abonentą, juk dujų abonentai yra, tai ko neįsivedus malkoms? Žodžiu tokios tokelės, tiesa reikia konsultanto kaimui šiais klausimais. Galintys konsultuoti skambinkit:- trys du pys du penki.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių