Quantcast

R. Šimašius nenusileidžia: stumia A. Vaitkunskienę iš posto

Vilniaus savivaldybės administracijos direktorei Almai Vaitkunskienei nepriėmus siūlymo palikti pareigas mainais už postą Vilniaus šilumos tinkluose, meras Remigijus Šimašius sako vis tiek kitą savaitę siūlysiantis tarybai ją atleisti.

„Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius, kuris atsakingas už sklandų ir kokybišką savivaldybės darbą, spalio 25 dienos tarybos posėdyje teiks administracijos direktorės atleidimo klausimą“, – BNS teigė mero atstovas spaudai Aleksandras Zubriakovas.

Jis nekomentavo, ar meras jau yra užsitikrinęs tarybos narių palaikymą šiam sprendimui.

R. Šimašius praėjusį penktadienį patvirtino, jog siūlys atleisti A. Vaitkunskienę, o į jos vietą teiks savo patarėjo informacinėms technologijoms Povilo Poderskio kandidatūrą. Meras dėkojo A. Vaitkunskienei už svarų indėlį suvaldant savivaldybės finansus, bet sakė, kad pasiekus numatytus tikslus norėtų matyti ją kitose pareigose. A. Vaitkunskienei pasiūlytas patarėjos Vilniaus šilumos tinkluose etatas – aukštesnių, t.y. vadovaujančių pareigų savo kontroliuotose savivaldybės įmonėse administracijos direktorė eiti negalėtų bent metus, nes tai draudžia įstatymai.

A. Vaitkunskienė sakė nesuprantanti, kodėl „po tiek kartų išreikšto pasitikėjimo, pagyrimų ir padėkų“ turėtų pati trauktis iš posto.

Ekonomistės ir teisininkės išsilavinimą turinti A. Vaitkunskienė  sostinės savivaldybės administracijai vadovauja nuo 2015-ųjų balandžio, ji turi 18 metų vadovavimo patirtį bankų sektoriuje. Prieš ateidama į savivaldybę ji dirbo „Citadele” banke, užėmė banko valdybos pirmininkės ir administracijos vadovės pareigas, dėstytojavo Mykolo Romerio universitete.

Neoficialiais duomenimis, vienas iš siūlymo atleisti direktorę motyvų galėjo būti nesutarimai dėl savivaldybės įmonės „Vilniaus vandenys“. A. Vaitkunskienė viešai kritikavo bendrovės ketinimus viešinimui išleisti 194 tūkst. eurų, tuo metu opozicijos vadovaujama Antikorupcijos komisija kreipėsi į Generalinę prokuratūrą prašydama ištirti, ar sostinės centre buvusios „Vilniaus vandenų“ būstinės pardavimas už 3,9 mln. eurų buvo teisėtas. Rugsėjo pabaigoje atsistatydino įmonės vadovas, dalis valdybos.

27-erių informacinių technologijų specialistas P. Poderskis nurodo, jog yra labdaros ir paramos fondo „Kompiuteriukų paramos fondas“ vadovas ir vienas steigėjų, anksčiau nurodo dirbęs įmonėje „Data dog“ projektų vadovu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

elvyra

elvyra portretas
Aiškiai matosi, kaip R. Šimašius daro spaudimą darbuotojams, kad paširašytų už A. Vaitkunskienės atleididą, tai jis trukdo savivaldybės administracijai dirbti.Mere, Šimašiau nusileisk ant žemės, galimai A Vaitkunskienė atsistojo skersai kelią, dėl kažkokių nešvarių sprendimu, kad taip reikia kuo greičiau ja atsikratyti.Visokeriopos stiprybės P. Almai

WEKS

WEKS portretas
Negalima pasitikėti net tuom ką matai - atrodė viskas savivaldybėje vyksta puikiai, pasirodo ne - direktorė neleidžia lėšų nusavinti ......

Palaikau Laimą

Palaikau Laimą portretas
Keist patį Šimašių reikia...nuo pat pradžių jis man nepatiko. Nebalsavau ir nebalsuočiau už tokį merą.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių