Quantcast

R. Šimašius: dėl Galimybių paso atidarome papildomą testavimo centrą

Vilniaus meras Remigijus Šimašius teigia, kad, nepaisant esančių testavimo krūvių, siekiant užtikrinti teisę daugiau žmonių pasinaudoti nuo pirmadienio pradedančiu veikti Galimybių pasu, sostinėje pradės veikti dar vienas COVID-19 testavimo centras Lukiškių aikštėje.

Meras pažymi, kad jau seniai siūlė šią idėją, ir akcentavo, jog Galimybių pasas suteikia progą saugiai bendrauti ir naudotis paslaugomis.

„Aišku, mes visi norime kuo daugiau galimybių, norime džiaugtis laisvu gyvenimu ir saugiu gyvenimu tuo pačiu. Noriu pabrėžti pagrindinį dalyką, apie ką yra Galimybių pasas: tai yra nei daugiau, nei mažiau, bet galimybė išlikti gyvam, džiaugiantis laisve“, – Ekonomikos ir inovacijų ministerijos surengtame Galimybių paso pristatyme kalbėjo R. Šimašius.

Jis teigė suprantantis, kad Galimybių pasas yra tik tarpinis sprendimas grįžtant prie įprasto gyvenimo.

„Tai nėra galutinis sprendimas, kuris turėtų užsibūti. Aišku, kad tai yra pereinamojo laikotarpio sprendimas. Mūsų tikslas yra arba įveikti pandemiją, arba su ja išmokti gyventi taip, kad ji nedarytų jokios grėsmės ir kad nereikėtų jokių galimybių pasų“, – sakė Vilniaus meras.

Mūsų tikslas yra arba įveikti pandemiją, arba su ja išmokti gyventi taip, kad ji nedarytų jokios grėsmės ir kad nereikėtų jokių galimybių pasų.

R. Šimašius teigia, kad testavimo klausimas būtent Vilniuje yra pats aktualiausias, kadangi sostinėje nebuvo įmanoma pasiūlyti tokių tyrimų apimčių kaip mažosiose savivaldybėse. Vilniaus meras paskelbė, kad nuo pirmadienio testavimo apimtys mieste plečiamos maždaug 800 vietų, o ateityje, esant poreikiui, bus didinamos dar labiau.

„Galimybių pasui irgi išskiriame pajėgumus, bus testuojama dviejuose punktuose. Kaip visą laiką, Gerulaičio gatvėje, kur didžiausi pajėgumai ir kviečiam atvažiuoti, bet taip pat nuo pirmadienio veiks mobilus testavimo punktas Lukiškių aikštėje. Iš viso nuo pirmadienio testavimui atidarome 800 vietų papildomai testavimui“, – tikino R. Šimašius.

Tuo tarpu ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė kalbėjo, kad, ministerijos skaičiavimais, Galimybių pasu birželio pradžioje galės naudotis 1,5 mln. žmonių.

Ji priminė, kad yra trys grupės žmonių, kurie gali dalyvauti Galimybių paso veiklose – žmonės, kurie yra pasiskiepiję, tie, kurie yra persirgę COVID–19 ir turi imunitetą, taip pat turintieji neigiamą koronaviruso testo atsakymą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klausimėlis

Klausimėlis portretas
Galimybių pasas - tik ,,išmaniems" (t.y., ,,išmaniakus" turintiems)? O kortelės, kad 2 x skiepyta, nepakaks? ,,Išmaniakus" turi tik tie, kas tokiems pinigų turi. Tik bėda ta, kad pinigų turėjimas negelbės, jei tavo akys nepajėgios įžvelgti, kas tam ekrane rodoma, taigi, nėra jokios naudos tau iš to brangaus daikto.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių