Quantcast

Liberalai prašo įvertinti galimą konservatorės balsavimą už kolegę

Vilniaus mero Remigijaus Šimašiaus liberalai prašo įvertinti galimą konservatorės Danutės Bekintienės balsavimą trečiadienio tarybos posėdyje už frakcijos kolegę Paulę Kuzmickienę.

Frakcijos „Už Vilnių, kuriuo didžiuojamės!“ seniūnas Vincas Jurgutis trečiadienį kreipėsi į tarybos Etikos komisiją, prašydamas įvertinti kolegių iš opozicinės Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų (TS–LKD) frakcijos elgesį.

„Tarybos posėdyje 10 klausimo svarstymo metu Danutė Bekintienė balsavo už Paulę Kuzmickienę. Tikiu, kad balsavimas – ne piktybinis, bet neatsakingas elgesys tiek naudojantis ne savo įranga, tiek išeinant iš posėdžio vietos paliekant kortelę“, – kreipimesi nurodo V. Jurgutis.

D. Bekintienė tarybos nariams vėliau teisinosi už kolegę balsavusi netyčia, nes per skubėjimą paspaudė ne savo, o P. Kuzmickienės balsavimo mygtuką.

„Tikrai labai atsiprašau. Tai grynai mechaninis suklydimas bėgant iš kitos pusės balsuoti. Buvo tuščia vieta ir paspaudžiau ne tą mygtuką. Labai atsiprašau už tą savo veiksmą“, – posėdžio metu teigė tarybos narė.

R. Šimašius taip pat atkreipė tarybos narių dėmesį, kad konservatorė balsavo tik vieną kartą. P. Kuzmickienė BNS sakė tuo metu nebuvusi salėje ir nežinanti, kas įvyko.

„Jeigu įvyko toks incidentas, Etikos komisija peržiūrės įrašus, išklausys pasiaiškinimus ir priims išvadas, kas čia įvyko“, – BNS sakė TS–LKD frakcijos seniūnas Valdas Benkunskas.

Balsavimas už kolegą kainavo postą kitam konservatoriui, buvusiam Vilniaus tarybos nariui Vidui Urbonavičiui. Jis pernai rugpjūčio pabaigoje pasitraukė iš tarybos pripažinęs, kad neteisėtai balsavo už partijos kolegą Arvydą Sekmoką. Politikas taip pat suspendavo narystę partijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

negali būti ? :)

negali būti ? :)  portretas
"šventieji konservatoriai " negalėjo balsuoti už kitus :) matyt jie negirdėjo seimo narės konservatorės Navickienės pasiūlymo Širinskienei .... :)

tiketis kitokios veikos is perpuvusiu

tiketis  kitokios  veikos  is  perpuvusiu portretas
konservatdegeneratu ...naivu..
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių