Quantcast

R. Šimašiaus atostogos papiktino vilniečius: mums tiek poilsiauti niekas neleidžia

  • Teksto dydis:

Vasarai einant į pabaigą, iš atostogų pamažu grįžta politikai. Ne išimtis ir Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius. Jis grįžo iš daugiau nei pusantro mėnesio trukusių atostogų, kurios buvo pavadintos „kūrybinėmis“. Tačiau meras net neturėjo tiek sukauptų atostogų ir dalį jų ėmė neapmokamai, pranešė LNK. 

Sužinoję, kad sostinėje mero nebus daugiau nei pusantro mėnesio, dalis vilniečių pasipiktino.

„Tiek atostogų yra tikrai per daug, mums tiek atostogauti niekas neleidžia“, – teigė kalbinti vilniečiai.

Tiesa, kad ne kiekvienas darbdavys gali sau tiek leisti, bet meras virš savęs, neskaitant vilniečių, neturi jokio vadovo.

Pats R. Šimašius informavo, kad pasiima visas sukauptas atostogas ir dar savaitę neapmokamų atostogų, iš viso šešias savaites ir dvi dienas.

Dabar meras jau darbe, eina į tarybos posėdį. Tačiau apie atostogas Prancūzijoje daug nedetalizuoja, tik teigia, kad yra ir pailsėjęs ir padirbęs.

Kol mero nebuvo, jį pavadavo vicemerai.

Anot Vilniaus vicemero Vlado Benkunsko, tai yra kiekvieno žmogaus, kuris turi teisę į atostogas, apsisprendimo reikalas, kiek jis pasirenka turėti tų atostogų, tad nenorintis vertinti šios situacijos.

Tiek atostogų yra tikrai per daug, mums tiek atostogauti niekas neleidžia.

Vicemeras dalinasi, kad kiek anksčiau pats yra išėjęs tėvystės atostogų vienam mėnesiui, tad tai irgi buvo ilgas laiko tarpas. Ir nors įprastai taip ilgai neatostogaujantis, vicemeras teigė, kad kol mero nebuvo, miestas juk nesugriuvo, darbai nesustojo, tad nematantis problemos dėl R. Šimašiaus atostogų trukmės.

Pasak Vilniaus tarybos nario Gedimino Jauniaus, atostogos yra sudedamoji darbo dalis.

Tad G. Jaunius teigia besidžiaugiantis, jeigu meras turėjo kokybiškas atostogas.

Anot mero R. Šimašiaus komandos, tai buvo kūrybinės mero atostogos ir jų rezultatą vilniečiai greitai pamatys patys, bet kol kas visuomenei naujų idėjų neatskleidžia.

G. Jaunius taip pat pasakojo, kad yra tik ką po tarybos posėdžio ir mato, kad meras yra kupinas jėgų.

Tačiau R. Šimašius atostogų akimirkomis nesidalijo net ir socialiniuose tinkluose, o jo žmona architektė Gilma Gylytė kiek parodė, kad Prancūzijoje apžiūrinėjo įvairias dangas ir gyvatvores.

Stop kadras.

Vilnius pastaruoju metu irgi sužaliavęs. Iš R. Šimašiaus oponento Artūro Zuoko veiklos socialiniuose tinkluose atrodo, kad pastarajam žalos jau užtektų.

A. Zuokas skelbė ir didžiausios Vilniaus dilgelės konkursą, o nugalėtojui žadėjo sąrašą, ką iš dilgėlių būtų galima pasigaminti.

Tačiau, dabar A. Zuokas strategiją pakeitė, R. Šimašiaus nebekritikuoja.  

Pasak A. Zuoko, Vilniuje kokybiškų želdynų tikrai reikėtų ir kuo įvairesnių. Juo labiau, tikrai yra ko pasimokyti iš kitų Europos miestų, ypač iš Prancūzijos.

Kalbėdamas apie pusantro mėnesio trukusias mero R. Šimašiaus atostogas, A. Zuokas merą vos ne pagiria, nes, anot jo, gal Vilniaus mieste jau tikrai viskas padaryta ir galima atostogauti.

Ketvirtadienį R. Šimašius Vilnių vėl palieka, bet jau darbo reikalais. Jis keturioms dienoms išvyksta į komandiruotę Islandijos sostinėje Reikjavike.

Į darbus grįžo ir dauguma ministrų. Tačiau liepos pabaigoje vieną trečiadienį posėdis net neįvyko. Iš keturiolikos ministrų tuo metu atostogavo net šeši. Šiuo metu atostogauja ir Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys, ir teisingumo ministrė Evelina Dobravolska.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Avinai

Avinai portretas
piemens pasigedo!?

Šiaip

Šiaip  portretas
Valdininkai visi dirba pagal valstybės tarnybos įstatymą o jame parašyta kad jie gauna daugiau darbo dienų negu paprasti piliečiai atostogų, pagal darbo stažą galima net iki 35darbo dienų į metus gauti dirbant valstybės tarnyboje, tuo tarpu UAB,e tų arsi, mokesčius mokėsi tiems klerkams, ir Max 22dienas-20dienu gausi į metu ir tai tave išleis Max 1-2sav nes verslui be tavęs laaabai blogai....taigi patarimas einam visi dirbti į svogeryna ir krizės tikrai nepajusime, kaip man sakė vienas biurokratas 2008-2009metais sako aš net nežinojau kad tokia krizė buvo....

REZULTATAS

REZULTATAS portretas
šIMAŲIAUS ATOSTOGŲ REZULTATAS TURĖTŲ PASIRODYTI PO 9 MĖNESIŲ.
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių