Quantcast

R. Požėla mitinguotojams: jeigu bus provokavimai judėti – policija to daryti neleis

  • Teksto dydis:

Katedros aikštėje vykstant Šeimų sąjūdžio protestui generalinis policijos komisaras Renatas Požėla teigė, kad prieš pat renginį dar kartą kalbėjo su pagrindiniu organizatoriumi apie būtinybę užtikrinti saugų protestą.

„Kol kas informacijos apie konkrečius pažeidimus neturiu, nes ką tik buvau Vidaus reikalų ministerijoje, tačiau sprendžiant iš nuotaikų, mitingas vyksta pagal suplanuotą scenarijų. Prieš pat mitingo pradžią buvau priėjęs prie renginio organizatoriaus, dar kartą peršnekėjome pagrindinius dalykus, kad visgi mitinge turi būti užtikrintas saugumas, policija pasirengusi padėti visomis savo išgalėmis pirmiausia organizatoriams tą saugumą užtikrinti“, – teigė R. Požėla.

Paklaustas, kokiu tikslu lankėsi Vidaus reikalų ministerijoje, R. Požėla atsakė: „Kalbėjome ir apie mitingą, ir apie kitus darbus, kitus iššūkius“.

Organizatorius suvokia, kad tik taikiu, kalbėjimosi keliu galima pasiekti kažkokių norimų tikslų.

Penktadienio rytą pranešta, kad policijos pareigūnai penktadienį atliks kai kurių asmenų, atvykstančių į mitingą sostinės Katedros aikštėje, patikras.„Prevenciškai šitą žinutę ištransliavome, kad vadovaujantis susirinkimo įstatymu, policijos įstatymu mes tuos veiksmus atlikinėsime. Tai vėl gi, kažkokios informacijos, kad būtų kažkas rasta neleistina, kol kas neturiu“, – tvirtino policijos atstovas.

Vilniaus miesto savivaldybė leidimą renginiui davė nuo 10.30 iki 16 valandos. Paklaustas, ar tikėtina, kad mitingas bus baigtas iki nurodytos valandos, R. Požėla teigė: „Bus matyti, mes to tikimės“.

„Organizatorius yra geranoriškai nusiteikęs. Organizatorius suvokia, kad tik taikiu, kalbėjimosi keliu galima pasiekti kažkokių norimų tikslų. Tačiau šiek tiek luktelkime ir pasižiūrėsime, kaip situacija vystysis“, – kalbėjo policijos atstovas.

Anksčiau buvo kalbėta apie eiseną, šiuo metu priimtas sprendimas, jog ji negali būti organizuojama. Tačiau ar policija yra pasiruošusi reaguoti, jeigu visgi kiltų provokacija arba protesto dalyviai nuspręstų formuoti eiseną? „Mes su pagrindiniu renginio organizatoriumi kalbėjome apie tai, kad renginys turi vykti čia, kaip yra numatyta leidime, jeigu bus neteisėti organizavimai, provokavimai judėti, aš dar kartą išsakiau, kad policija to daryti neleis“, – pabrėžė R. Požėla.

Katedros aikštėje žmonės protestuoja prieš ribojimus galimybių pasų neturintiems asmenims, kaukių dėvėjimą mokyklose, kitas pandemijos valdymo priemones, Partnerystės įstatymą, Stambulo konvenciją.

Dalis susirinkusiųjų mojuoja Lietuvos trispalvėmis, istorinėmis vėliavomis, su savimi nešasi plakatus, tokius kaip „Ne gyvulių pasui“ ar „Dž. Sorošą lauk iš Lietuvos“.

Mitingą organizuojančio Lietuvos šeimų sąjūdžio vadovas Raimondas Grinevičius susirinkusiesiems pareiškė, kad Vyriausybė turi atšaukti ribojimus, numatytus nuo rugsėjo 13-osios neturintiems galimybių paso.

„Nuo šito darbo reikia pradėti norint nuraminti aistras, nes kitą mitingą šitie žmonės gali netilpti ir Gedimino prospekte“, – sakė jis.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

ava

ava portretas
bandau įsivaizduoti, kaip Prancūzijoje prieš demonstraciją policijos vadas aiškina, kas gresia tiems, kurie pažeis taisykles. Taigi liepsnotų viskas, kas užtveria kelią.

Kawenskas

Kawenskas  portretas
Požėla parsidaves stribas, nieko gero nesi nuveikęs Lietuvos labui... Tavo šeima kaip prievartaus su agresija tada gal suprasi kodėl mitingai daromi!!! O dabar ėsk numesta kaulą nuo stalo, bo pats žinai kas toks esi...

Žilvinas Ručys

Žilvinas Ručys portretas
Kaune iškrypėliams leido
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių