Quantcast

R. Požėla: dėl neramumų Vilniuje gali būti pradėtos teisenos

Policijos generalinis Renatas Požėla sako, kad pareigūnai fiksuoja neramumus Vilniaus centre po mitingo prie Katedros aikštės, o juose dalyvaujančių asmenų atžvilgiu gali būti pradėtos teisenos.

„Žinia ištransliuota ir per garsiakalbius daug kartų, ir pats savo vardu kreipiausi į protestuotojus, kad oficialus renginys yra baigtas ir tie veiksmai, kurie dabar daromi, pažeidžia Susirinkimų įstatymą, turbūt ir Administracinių nusižengimų kodeksą“, – BNS penktadienį sakė R. Požėla.

„Asmenų veiksmai yra fiksuojami ir neatmesčiau, kad gali būti pradėtos teisenos. Bet kokiu atveju, policija įvykdys savo pareigas, kad būtų užtikrina visuomeninė rimtis“, – pridūrė jis.

Generalinio komisaro teigimu, pats mitingas prie arkikatedros praėjo tvarkingai.

„Pats renginys nustatytu laiku praėjo daugiau mažiau tvarkingai, tačiau jau turbūt tampa klasika, kad, sunku spręsti – čia sumanymo dalis ar ekspromtu, renginiui pasibaigus dalis mitinguotųjų taip nemanė ir skanduodami šūkius „Seimą lauk“ patraukė link Seimo“, – teigė šalies policijos vadas.

Jis pridūrė, kad pareigūnai stengiasi taikiomis priemonėmis užtikrinti viešąją tvarką, tačiau jeigu to padaryti jomis nepavyks, gali būti panaudota jėga.

„Policijos veiksmai yra tokie, kad stengiamės neeskaluoti situacijos, ją stebime, bandome naudoti visas įtikinėjimo priemones, bet jeigu jos nebus veiksmingos, įstatymų numatyta tvarka policija turi teisę panaudoti ir prievartos priemones“, – kalbėjo R. Požėla.

Po mitingo prie Vilniaus arkikatedros dalis protestuotojų patraukė Seimo link, tačiau prie Lukiškių aikštės jiems kelią pastojo policijos pareigūnai, pasiruošę malšinti riaušes.

Pareigūnai per garsiakalbius perspėjo žmones, kad Šeimų sąjūdžio mitingas baigėsi, jie paraginti skirstytis.

Vis dėlto, Seimą Jasinskio gatve ir kitais alternatyviais maršrutais pasiekė keli šimtai žmonių.

Šeimų sąjūdžio organizuotame mitinge maždaug 5 tūkst. žmonių protestavo prieš COVID-19 ribojimus.

Vilniaus miesto savivaldybė anksčiau neleido Lietuvos šeimų sąjūdžiui mitinguoti prie Seimo, argumentuodama išaugusia smurto grėsme, todėl protestas vyko Katedros aikštėje.

Rugpjūtį prie Seimo vykęs tūkstantinis mitingas buvo peraugęs į riaušes, dėl jų sulaikyta keliasdešimt asmenų, pradėti ikiteisminiai tyrimai.

 

 

 

 

 

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

K

K portretas
Komisaras turi lėkt laukuž tokius sprendimus

V

V portretas
Vysū pirma turi pradėt daryt tirima del pareigūnų veksmų prieš taikia tauta nes jie elgėsi kaip sužvėrėja

G

G portretas
Gėda padarė prieš visa pasaulį ar šia policija panašu i smaugikus
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių