Quantcast

R. Masiulis: šilumos ūkis yra mano „arkliukas“

  • Teksto dydis:

Didžiausios Lietuvoje centralizuoto šilumos tiekimo įmonės Vilniaus šilumos tinklai valdyboje pradedantis dirbti buvęs susisiekimo ministras Rokas Masiulis sako turintis daug darbo su šilumos įmonėmis patirties.

„Iki politinės karjeros kaip finansinis konsultantas ypač daug dirbau su šilumos sektoriumi. Tiek auditavau, tiek konsultavau pagrindines Lietuvos šilumos įmones, taip pat Latvijos, Estijos ir Baltarusijos, ir šiame sektoriuje esu sukaupęs didelę patirtį“, – BNS sakė R. Masiulis.

„Čia yra mano arkliukas ir profesine prasme vienas iš geriausiai suprantamų sektorių“, – pridūrė jis.

Iki darbo valstybės valdomose energetikos įmonėse jis 14 metų dirbo audito įmonėse „Arthur Andersen“ ir „Ernst & Young“.  

Anot R. Masiulio, jo klientai buvo Vilniaus, Kauno, Klaipėdos šilumos tinklai, taip pat Latvijos „Rigas siltums“, Estijos Kohtla-Jarvės šilumos tinklai, Baltarusijos „Belenergo“ ir kitos.

2014–2016 metais būdamas energetikos ministru jis teigė su šilumos ūkiu dirbęs kur kas mažiau.

R. Masiulis teigė, kad jo atsakomybės sritys įmonėje paaiškės, kai atnaujinta valdyba susirinks į pirmą posėdį. Tuomet bus išrinktas ir jos pirmininkas.

Atnaujintoje 5 narių VŠT valdyboje yra dar du nepriklausomi nariai – teisininkas, buvęs Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento Korupcijos skyriaus patarėjas Valdas Janonis ir buvusi valstybės valdomos „Lietuvos energijos gamybos“ (dabar „Ignitis gamyba“) generalinė direktorė Eglė Čiužaitė.

Valdyboje taip pat liko du savivaldybės atstovai – administracijos direktoriaus pavaduotojas konservatorius Adomas Bužinskas ir Teisės departamento direktorius Edvardas Varoneckas.

Valdyboje nebeliko VŠT generalinio direktoriaus Gerimanto Bakano ir bendrovės „Bankroto ir restruktūrizavimo administravimas“ direktoriaus Vytauto Švetkausko.

R. Masiulis susisiekimo ministro pareigų neteko po prezidento rinkimų performavus Vyriausybę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kamera

kamera portretas
keista,dar nesedi......?

...

... portretas
Viena 'grupuotė' šiukšles kontroliuoja, kita - šilumą.

Labai nemalonus tipas

Labai nemalonus tipas portretas
Aiškiai, šiluma vilniečiams brangs, nes į valdybą sulindo bebrai su patirtimi
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių