Quantcast

R. Lingienė: užkratas į medikų bendrabutį greičiausiai pateko ne iš gydymo įstaigos

Į medikų bendrabutį V. Grybo gatvėje Vilniuje koronavirusas greičiausiai pateko ne iš gydymo įstaigos, sako Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) atstovai.

„Mes neturime hipotezės, kad iš sveikatos priežiūros įstaigos atnešė į namus. Pirminė hipotezė yra, kad užsikrėsta yra ne sveikatos priežiūros įstaigoje, nes asmuo grįžo po gana ilgų, ilgesnių už inkubacinį periodą atostogų ir pirmąją darbo dieną bus atliktas prevencinis tyrimas, asmuo jautėsi gerai“, – spaudos konferencijoje ketvirtadienį NVSC Vilniaus departamento direktorė Rolanda Lingienė.

Koronavirusas antradienį nustatytas Respublikinės Vilniaus psichiatrinės ligoninės darbuotojui. Pasak NVSC atstovės, dėl laiko atlikto prevencinio tyrimo sveikatos priežiūros įstaigoje nustatyta ypač mažai sąlytį turėjusių asmenų.

R. Lingienės duomenimis, daugiau atvejų šiame bendrabutyje be minėto ligoninės darbuotojo ir dar vieno gyventojo, nesusijusio su gydymo įstaigomis, neatsirado, identifikuota 13 sąlytį turėjusių asmenų.

„Vienas asmuo, kreiptasi jau į savivaldybę, kad būtų priverstinai izoliuotas savivaldybės patalpose, nes atsisako būti izoliuotas“, – sakė ji.

Nustatyta, kad izoliuoti asmenys dirba Vilniaus greitosios medicinos pagalbos stotyje, Santaros klinikose, Vilniaus miesto klinikinėje ligoninėje. Neatmetama, kad yra ir daugiau sveikatos priežiūros įstaigose dirbančių asmenų.

Ketvirtadienį po pietų ruošiamasi organizuoti visų namo gyventojų ištyrimas dėl COVID-19 infekcijos. Mobilus punktas atvyks prie šio namo. Name yra 148 butai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nesvarbu

Nesvarbu portretas
,is kur pateko,bet betvarke matyti.Atsakomybes vardan juos reikia dazniau tikrinti ,juk aisku ,koks pavojus aplinkiniams

Nuomonė

Nuomonė portretas
Jei asmuo atsisako izoliuotis., tai gal būtų įmanoma jį izoliuoti policijos izoliatoriuje , nu žmonės kvaili., žino kad serga, o tuo pat metu galbūt norėtų nueiti pagerti kavos, į prekybos centrą ir t.t.( čia kartu su visais mumis kartu).
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių