Quantcast

R. Duchnevičius siūlys po vicemerą Vilniaus rajone skirti kiekvienai politinei jėgai

Išrinktasis Vilniaus rajono meras socialdemokratas Robertas Duchnevičius sako siūlysiantis po vieną vicemero postą užimti kiekvienai iš trijų į tarybą patekusių politinių jėgų.

Nuo 1995-ųjų Vilniaus rajonui vadovavusi Lietuvos lenkų rinkimų akcija – Krikščioniškų šeimų sąjunga (LLRA-KŠS) naujojoje taryboje turės daugumą – 18 vietų iš 31, socialdemokratai – septynias, o centro dešinės koalicija – šešias vietas.

„Kadangi yra situacija tokia – viena partija dominuojanti, o meras yra iš kitos partijos, manau, kad mano siūlymas būtų logiškas, kad visi trys sąrašai, kurie atstovauja rajono gyventojams, stengtųsi kartu dirbti, – BNS sakė R. Duchnevičius. – Aišku, kai kurie klausimai skirtųsi, dėl to reikia diskutuoti, bet kadangi turime galimybę turėt tris vicemerus dabar, manau, kad taip galime pasidalinti politinės įtakos sferas“.

Jis sakė dar nežinantis, ar tokį pasiūlymą palaikytų kitos politinės jėgos.

Rengiantis pirmajam naujos tarybos posėdžiui Vilniaus rajone, derybos su daugumą turinčia LLRA-KŠS, pasak išrinktojo mero, vyksta, tačiau lėtai.

„Koalicijos taip ar taip negali būti, yra viena valdančioji partija, jai nereikia koalicijos, – kalbėjo R. Duchnevičius. – Misija nelengva sudėlioti darbo modelį. Kalbamės, ir šiandien kalbėjome su mere, planuojame, kaip organizuoti pirmą posėdį. Procesas vyksta.“

Misija nelengva sudėlioti darbo modelį.

„Gali būt, kad pirmas posėdis bus priesaikos – mero, tarybos, o vėliau spręsis kiti klausimai“, – sakė jis.

Jis sako norintis rasti sutarimą su LLRA-KŠS dėl prioritetų ir pagrindinių darbo krypčių, kad „nebūtų, jog administracija atneša ir taryba viską atmeta“.

„Kol kas sulaukiau atsakymo, kad partijos valdymo organai neposėdžiavo, o jie (LLRA-KŠS – red.) tuo partiniu lygmeniu sprendžia, kas kaip bus daroma. Kadangi merė – rajono skyriaus pirmininkė savo partijos, su ja ir kalbuosi, kas toliau sprendžia, negaliu atsakyti“, – teigė R. Duchnevičius.

Anot jo, nors bendradarbiavimas vyksta, tačiau progreso nesama, „yra labiau techninio pobūdžio“.

Naujas reglamentas sulaukė kritikos

Ketvirtadienį priešpaskutinį kartą posėdžiavusi rajono taryba patvirtino naują tarybos veiklos reglamentą. Pagal jį turės dirbti naujoji taryba.

Nueinanti valdžia suplanavo naujas pareigybes – steigiami frakcijų referentų etatai. Socialdemokratams tektų po vieną referentą, o LLRA-KŠS – trys, priklausomai nuo frakcijų dydžio.

Valdančioji dauguma šiuo dokumentu patvirtino ir naują darinį – frakcijų vadovų sueigą. Į ją bus deleguojami ne tik frakcijų vadovai, bet, kaip numatyta reglamente, po viena žmogų nuo trijų frakcijos narių.

Anot konservatoriaus Vaido Augūno, pagal tokią tvarką LLRA-KŠS čia turės šešis, kai tuo metu socialdemokratai ir Centro dešinės koalicija – po du atstovus. Opozicija kritikavo tokį siūlymą, nurodydama, kad bandoma sukurti naują instituciją, kuri nukonkuruotų vietos savivaldos įstatyme numatytą kolegiją. Pastarajai vadovauja meras.

„Taip, įstatymas nedraudžia sudaryti darinius, bet turėtume atskirti funkcijas, kad nedubliuotume kolegijos, nes gali būti toks nesusipratimas, kas už ką atsakys. Tai yra svarbu. Kitas dalykas dėl paties pavadinimo – frakcijų vadovų sueiga. O toliau dėstome kvotas, kiek žmonių gali būti, kiek tarybos narių. Kažkaip turėtume apsispręsti dėl šito dalyko“, – tarybos posėdyje dėstė R. Duchnevičius.

Kadenciją baigianti merė Marija Rekst teigė, jog pagal panašų modelį dirbama Seime.

Opozicijai prieštaraujant teiktiems pasiūlymams naujas reglamentas buvo patvirtintas. V. Augūnas teigė, jog „čia viskas aišku – bandote uždėti naujajam merui apynasrį“. Jam antrino liberalas Artūras Želnys. Jo teigimu, sueigoje „kiekvienos frakcijos vadovas turi būti, o ne kitaip“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vargo

Vargo portretas
Vakarienė su tuteišais

Anonimas

Anonimas portretas
mažai po jauna sekretorę ,valytoja ir po 10 patarėju ir kad visi būtu tutaišyje.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių