Quantcast

R. Duchnevičius kitą savaitę žada kreiptis į išrinktus tarybos narius dėl bendradarbiavimo

  • Teksto dydis:

Išrinktasis Vilniaus rajono meras socialdemokratas Robertas Duchnevičius kitą savaitę planuoja oficialiai kreiptis į išrinktus tarybos narius dėl bendradarbiavimo.

Politikas šeštadienį BNS sakė kol kas šio žingsnio nežengęs, nes laukęs, kol Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) patvirtins rinkimų rezultatus. Tai padaryta penktadienį.

Vilniaus rajono savivaldybės taryboje daugumą laimėjo tradiciškai šį rajoną valdanti Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščionių šeimų sąjunga (LLRA-KŠS), ji gavo 18 vietų iš 31. Tuo metu mero postą pirmą kartą iškovojo ne šios partijos kandidatas.

„Priesaika planuojama balandžio 21 dieną, mano veiksmai bus artėjančią savaitę oficialiai kreiptis į visus sąrašus, kurie pateko į tarybą, tarp jų – ir į daugumą turinčią LLRA-KŠS, ir pasiūlyti bendradarbiavimą dėl sklandaus darbo savivaldybėje organizavimo“, – teigė socialdemokratas.

„Turime visi priimti rinkėjų išreikštą valią, ir tas modelis turi kaip nors susidėlioti“, – sakė jis.

R. Duchnevičius tvirtino nelauksiąs galimų teismų sprendimų, jei būtų apskųsti rinkimų rezultatai. Apie tokią galimybę yra užsiminę LLRA-KŠS atstovai.

„Aš tą žingsnį padarysiu asmeniškai, nelauksiu teismo sprendimo, kitą savaitę. Ar kolegos atsilieps, ar neatsilieps, kitas klausimas. Tada sulauks mano skambučio ir tada bandysime derėtis“, – sakė politikas.

Išrinktasis meras teigė bendrausiąs su į tarybą išrinktais politikais, tų partijų skyrių vadovais.

„Juk ne nacionalinę koaliciją formuojame ar dėl darbotvarkės tariamės. Manau, kad reikia kalbėtis su tais, kurie savivaldybėje dirbs“, – sakė jis.

Nors po antrojo rinkimų turo praėjo beveik savaitė R. Duchnevičius sakė sulaukęs tik LLRA-KŠS kandidato į merus Waldemaro Urbano pasveikinimo, daugiau kontaktų nebuvę.

Anot jo, nebuvo prasmės kalbėti apie būsimą bendradarbiavimą, kai ši partija ginčijo rinkimų rezultatus, prašė balsų perskaičiavimo.

„Turi emocijos nuslūgti“, – sakė socialdemokratas.

Į Vilniaus rajono savivaldybės tarybą išrinkti trijų partijų atstovai – be jau minėtos LLRA-KŠ, septynis mandatus iškovojo socialdemokratai, šešis – centro dešinės koalicija (Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai, Liberalų sąjūdis, Laisvės partija).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Idomu

Idomu portretas
Ko į rinkimų apylinkę atvažiavo 200 šaulių

Anonimas

Anonimas portretas
o koks skirtumas koks tutaišas valdis.

Kis

Kis portretas
O koalicjai sesiu balsu pakanka,kad uzimtu trecia vieta?
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių