Quantcast

Prokuratūros akiratyje — aviatoriai

Teroristiniais išpuoliais Kauno gyventojus išgąsdinusiems lakūnams gresia akistata su prokurorais.

Teroristiniais išpuoliais Kauno gyventojus išgąsdinusiems lakūnams gresia akistata su prokurorais.

Kauno miesto savivaldybės administracijos direktorius Arūnas Keserauskas vakar kreipėsi į prokuratūrą, kad būtų pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Jis sureagavo į Kauno aeroklubo vadovo Algimanto Žentelio bei aviacijos kompanijos „Oro vilkas“ vadovo Kęstučio Staniulio viešus pareiškimus, kad S.Dariaus ir S.Girėno aerodrome gali būti įvykdytas teroro išpuolis.

Lakūnai viešai prakalbo, esą kažkas ieško galimybės už 1 milijoną litų nusipirkti nedidelį lėktuvą, kuris būtų panaudotas teroristiniam aktui.

„Prokuratūros atliekamas ikiteisminis tyrimas parodys kokiu tikslu A.Žentelis ir K.Staniulis, žinodami apie organizuojamą nusikaltimą, galimą lėktuvo katastrofą, nesikreipė į atitinkamas specialiąsias tarnybas“, - teigiama savivaldybės pranešime spaudai.

Atsistatydinęs A.Keserauskas Kauno miesto apylinkės prokuratūros paprašė skubiai išsiaiškinti, ar nėra kėsinamasi įvykdyti teroro aktą ir ar viešos kalbos nekursto terorizmo.

„Jeigu kažkas pokštauja, už tai turėtų ir atsakyti už savo žodžius, o jeigu ši informacija rimta, ją turi ištirti atitinkamos tarnybos“, - įsitikinęs A.Keserauskas.

Miesto meras Andrius Kupčinskas vakar pritarė, kad būtų kreiptasi į prokuratūrą. Artimiausiu metu jis rengia raštą ir Valstybės saugumo departamentui.

Kauno miesto vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Algirdas Kaminskas pripažino kažką girdėjęs apie pilotų kalbas, bet sureikšminti jų nebuvo linkęs.

„Vertinti kažkieno mintis, kol nėra aiškių pareiškimų, nesiimu“, - pareiškė A.Kaminskas.

Komisaras pastebėjo, kad pokštauti, visuomenei grasinant katastrofomis, yra nepriimtina.

Kauno miesto civilinės saugos tarnybos vedėjas Jonas Griškevičius irgi nekomentavo nei pilotų kalbų, nei A.Keserausko kreipimosi į prokuratūrą.

„Esu pavaldus A.Keserauskui, todėl ne mano funkcija komentuoti jo sprendimus“, - tikino J.Griškevičius. Paklaustas, kodėl į prokuratūrą nesikreipė iš karto po aviatorių teiginių, J.Griškevičius tvirtino, kad tai irgi ne jo funkcija, o į tas kalbas esą turėjo sureaguoti Kauno policija.

S.Dariaus ir S.Girėno aerodrome įsikūrę aviacijos klubai nenori, kad dalyje aerodromo teritorijos būtų statomas sporto ir laisvalaikio kompleksas.

Neatmetama galimybė, kad dėl to jie ėmėsi gąsdinti visuomenę teroro išpuoliais.

Per pastaruosius ketverius metus Aleksoto aerodrome įvyko keturios lėktyvų avarijos, vienas žmogus žuvo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių