Quantcast

Projektas „Vilnius yra mokykla“ įsibėgėja: įteikti pirmieji gido įrangos rinkiniai

Vilniaus miesto savivaldybėje pirmos 30 aktyviausių projekto „Vilnius yra mokykla“ mokyklų atsiėmė gido įrangos rinkinius. Iš viso trečdalį milijono eurų (už 120 rinkinių) kainuosianti gidų įranga projekto platformos naudotojams padės pamokas atvirose erdvėse vesti patogiai ir kokybiškai.

Ši įranga, kaip ir visas tarptautiniame merų iššūkyje laimėjęs projektas, finansuojama buvusio Niujorko mero Michaelo Bloombergo fondo „Bloomberg Philanthropies“. Pirmieji rinkiniai mero Remigijaus Šimašiaus buvo įteikti mokykloms, kurios užsiregistravusios jau išbandė pamokas platformoje ir įtraukė į veiklą daugiausia savo mokytojų. Vėliau tokius rinkinius gaus visos savivaldybės pavaldumo mokyklos.

„Noriu pakviesti ir kitas mokyklas sekti šiuo pavyzdžiu – drąsiai registruotis į pamokas. Ne tik dėl pirmenybės gauti gido įrangą, bet labiausiai dėl galimybės naudotis patogiu įrankiu vesti pamokas už mokyklos ribų, geriau pažinti Vilnių, parodyti praktines dalykų pritaikymo galimybes bei karjeros kelius moksleiviams“, – sakė R. Šimašius.

Vilniaus miesto mokytojai jau naudojasi www.vilniusyramokykla.lt platformoje įkeltomis pamokomis, siūlo savo pamokas, o prie projekto aktyviai jungiasi organizacijos ir verslai, taip pat siūlydami savo erdves bei pamokas.

„Susidomėjimas platforma tikrai yra, šiuo metu turime jau beveik 2000 prisijungusių mokytojų ir kone pusantro šimto pamokų. Mūsų tikslas, kad mokytojai aktyviai naudotųsi platforma – registruotųsi į įmonių ir įstaigų siūlomas pamokas, pritaikytų kitų mokytojų sukurtus pamokų planus savo pamokoms“, – kviečia „Edu Vilnius“ direktorė Unė Kaunaitė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Juokas ima

Juokas ima portretas
Nemanau,kad ideja atsipirks,miesto pazinimas yra ilgas ,aktyvus, smalsus procesas

R

R portretas
Tikri gidai vesdami ekskursijas įrangos nenaudoja, o kompiuteris yra galva.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių