Quantcast

Projektas „Susitikim, mieli senjorai“ baigia savo penktąjį sezoną

  • Teksto dydis:

Projektas „Susitikim, mieli senjorai“, skirtas vyresnio amžiaus žmonių užimtumui šalyje skatinti, baigia jubiliejinį, penktąjį, savo projekto sezoną. Projekto „Susitikim, mieli senjorai“ tikslas – gerinti senjorų fizinę, psichologinę savijautą, paskatinti kūrybiškumą, saviraišką, pasitikėjimą, bendruomeniškumą bei bendravimo kultūrą, mažinti vienišumo jausmą, skatinti vyresnio amžiaus žmonių pasitikėjimą juos supančia aplinka.

Projekto organizatoriai dėkoja visiems senjorams, kurie taip aktyviai įsitraukia į projekto veiklas bei džiaugiasi kiekviena kartu su projekto bendruomene praleista akimirka.

„Metai buvo puikūs. Kartu su projekto dalyviais numezgėme daugiau kaip tūkstantį porų specialių kojinaičių, skirtų anksčiau laiko gimusiems mažyliams. Drauge žygiavome ir sėkmingai įveikėm 100 kilometrų taką aplink Vilnių. Surengėme net keturias tapybos darbų parodas, kuriose buvo eksponuojami senjorų užsiėmimuose tapyti darbai. Taip pat šokome, mankštinomės, išbandėme jogą, kvėpavimo technikas, kūrėme įvairius rankdarbius, gaminome rankų darbo Kalėdines dovanėles, pynėme Advento vainikus. Kartu su projekto dalyviais mokėmės nebijoti išmaniųjų technologijų, jomis palengvinti kasdienybę. Ir žinot ką? Nežadame sustoti. Pradėjome pasiruošimą 2022 metų projekto sezonui, kuriame stebinsime ne tik senjorus, bet ir patys save“, – emocijomis ir artimiausiais projekto plėtros planais dalinosi projekto vadovė Jelena Narūnienė.

Organizatorių nuotr.

„Nekantrauju naujienomis pasidalinti ir su mūsų senjorų bendruomene. O šiandien noriu nuoširdžiai padėkoti mūsų projekto dalyviams, mūsų šalies senjorams už šį puikų penktąjį mūsų projekto sezoną, už tai, kad esate kartu. Taip pat labai noriu padėkoti ilgamečiams mūsų projekto mokytojams, partneriams, su kuriais kartu kuriame šį nuostabų projektą. Jie ne tik inicijuoja šiuos nemokamus senjorų užsiėmimus, tačiau ir nuolat stebina juos įvairiomis dovanėlėmis“, – sakė J. Narūnienė.

Projekto „Susitikim, mieli senjorai“ tikslas – ori vyresnio amžiaus žmonių senatvė, kuri leistų mėgautis itin kokybiškais, nemokamais užsiėmimas ir atrasti pomėgius, kuriems anksčiau dirbant vis nebuvo laiko. Tarp projekto užsiėmimų gausybė įvairių veiklų, tokių kaip puodeliavimo užsiėmimai, kuriuos veda menininkė, televizijos laidų vedėja Nomeda Marčėnaitė, tapybos užsiėmimai, kuriuos veda dailininkas Linas Lianzbergis, kūrybos užsiėmimai, kuriuos veda kūrybininkė Kristina Račkauskaitė. Taip pat linijiniai šokiai, kurių senjorus moko aktorė Dalia Michelevičiūtė. Nuo vaikystės šokiais besižavinti ir jau ne vienerių metų šokio meno patirtį sukaupusi scenos profesionalė Dalia su senjorais dalinasi šokių ir sveikos gyvensenos patirtimi bei džiaugiasi, jog vyresnio amžiaus žmonės turi galimybę lankyti tokius kokybiškus ir įdomius užsiėmimus.

Organizatorių nuotr.

„Pasakysiu atvirai, kad šitas projektas yra nuostabus ir man – didelis džiaugsmas, visus šiuos penkerius metus, nuo pat pirmosios projekto dienos, būti dalimi šios nuostabios ir kilnios veiklos. Kilnios kodėl? Todėl, kad tai prisideda prie mūsų gyvenimo kultūros, vilties kultūros. Visi mes sėjame džiugesį, juoką. Būna visko. Į užsiėmimus senjorai ateina įvairių nuotaikų. Neretai ir išgyvenę tam tikrus ir dramatiškus savo gyvenimo periodus. Ir po truputį matai, kaip per tuos keletą užsiėmimų žmonių veiduose atsiranda šypsena, džiaugsmas, noras judėti. Ir pats supranti, kad gyvenimas tęsiasi. Ir manau, kad yra labai svarbu kiekviename amžiaus tarpsnyje judėti, nes žmogaus vertingumas ir kilmė nenuvertėja metams bėgant, o tik įgauna brandą ir kokybę, kurios mes ir siekiame. O ir pats šokis yra geriausia prevencija nuo atminties praradimo. Tai yra džiaugsmo sėkla, kuri po to sužydi mūsų gyvenimuose ir kasdienybėje. Tad esu labai laiminga ir dėkinga už galimybę būti šios nuostabios ir kilnios veiklos dalimi. Einu toliau kurti šokius, kuriuos mokysimės su senjorais ir su didžiuliu nekantrumu laukiu šeštojo projekto sezono“, – kalbėjo D. Michelevičiūtė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių