Quantcast

Profsąjungų mitingas uždraustas dėl gedulo (papildyta)

Sostinės savivaldybė atšaukė leidimą šeštadienio mitingui. Toks sprendimas motyvuojamas dėl poeto Justino Marcinkevičiaus mirties paskelbtu dviejų dienų gedulu.

Savivaldybė atšaukė visus šeštadieniui išduotus leidimus renginiams. Profesinių sąjungų mitingas, kurio metu prie Vyriausybės rūmų turėjo protestuoti daugiau kaip 2 tūkst. žmonių, taip pat uždraustas.

Lietuvos profesinių sąjungų konfederacija (LPSK) dėl gedulo pakeitė mitingo laiką, tačiau renginio atsisakyti neketino. Savivaldybės sprendimas reiškia, kad jeigu mitingas įvyks, jis bus traktuojamas kaip neteisėtas renginys.

LPSK pirmininkas Artūras Černiauskas 1diena.lt teigė, esą savivaldybė pasielgė neteisingai. „Informacija paskleista, reklama išplatinta. Gali būti, kad žmonės vis tiek ateis prie Vyriausybės į nesankcionuotą mitingą, - piktinosi A.Černiauskas. – Atšaukti visi renginiai? Kiek žinau, knygų mugė šeštadienį vyks.“

Pasak jo, LPSK negavo iš savivaldybės kol kas negavo jokio oficialaus rašto, liudijančio, kad leidimas mitingui yra anuliuotas. Esą jeigu šis raštas profsąjungų atstovų nepasieks iki šeštadienio, mitingas vis tiek įvyks, nes LPSK savo turimą leidimą renginiui laikys galiojančiu.

Anot A.Černiausko, Vilniaus valdžia pasinaudojo proga sužlugdyti mitingą, ir LPSK tokį savivaldybės sprendimą skųs teismui. LPSK lyderis pridūrė, esą tokie veiksmai tik dar labiau kursto žmonių pasipiktinimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kęstas

Kęstas  portretas
Užbaikime Poeto darbą. Vykime nomenklatūrininkus ir kubilinius prisiplakėlius. Visi į mitingą šeštadienį.

Kęstui

Kęstui portretas
Tau patilėti komuniste.

Delfyje

Delfyje portretas
yra vaizdajuostė su Amžinybėn išėjusio mūsų Dainiaus Just. Marcinkevičiaus mintimis. Puiki proga išgirsti gyvą, iš širdies plaukiantį Poeto žodį...
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių