Quantcast

Profesinės sąjungos kyla į kovą ir gegužės 1-ąją žada eitynes

Profesinių sąjungų piketas prie Seimo buvo tik pradžią. Tarptautinę darbo dieną, gegužės 1-ąją, Lietuvos profesinių sąjungų konfederacija (LPSK) ruošiasi rengti eitynes ir koncertą.

Antradienį Vilniuje trys Lietuvos profesinės sąjungos prie Seimo surengė piketą. Taip 120 tūkst. darbuotojų vienijančios organizacijos išreiškė protestą Vyriausybės siūlymui už tris pirmąsias ligos dienas nemokėti jokios pašalpos.

Piketuojančių profsąjungų atstovų teigimu, Vyriausybės siūlomos įstatymo pataisos blogina dirbančiųjų padėtį ir diskriminuoja tuos, kurie sąžiningai dirba ir moka visus mokesčius.

„Jeigu „Sodros“ biudžeto situacija yra sudėtinga, tai šią naštą turėtų prisiimti darbdavys, nes būtent darbdaviai piktnaudžiauja ir verčia darbuotojus „sirgti“, kad jiems nereikėtų mokėti atlyginimo“, - sakė prie Seimo piketuojantis Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos (LPSK) pirmininkas Artūras Černiauskas.

Pasidalinę į tris grupeles 27 profsąjungų atstovai rankose laikė plakatus ir dėvėjo ryškias liemenes.

Po pietų Seimas pradės svarstyti siūlymą ligos pašalpą mokėti tik nuo ketvirtos susirgimo dienos. Piketuotojai grasina, kad nesulaukę tinkamos Seimo narių reakcijos jie rengs nacionalinį streiką.

Gegužės 1-ąją LPSK nori rengti eitynes nuo pėsčiųjų tilto Žvėryne iki Sereikiškių parko, kur vyktų koncertas. Dabar organizatoriams svarbiausia – gauti Savivaldybės leidimą, tačiau to padaryti jiems gali nepavykti.

Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas Gintaras Tamošiūnas DELFI sakė abejojantis, ar leidimas bus duotas, nes ilgąjį savaitgalį ir taip yra numatyta nemažai renginių. Šventinį savaitgalį Vilniuje vyks Gatvės muzikos diena, Taizė susitikimas, Lietuvos lenkų sąjungos dvidešimtmečio renginys, motociklininkų sezono atidarymas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių