Quantcast

Prodiuserio G.Daugėlos byloje liudijo sumuštas policininkas

Ketvirtadienį Vilniaus 1-ajame apylinkės teisme pradėta nagrinėti 44 metų muzikos prodiuserio Gyčio Daugėlos administracinė byla, kurioje jis kaltinamas pasipriešinimu policijos pareigūnams bei jų garbės ir orumo įžeidimu.

Administracine tvarka dėl kelių eismo taisyklių pažeidimo, įmonės „Tikroji produkcija“ direktorius yra baustas daugybę kartų, ne kartą jis buvo sukėlęs ir avarijas.

Nemalonumai su teisėsauga muzikos prodiuseriui G. Daugėlai prasidėjo kovo 13-osios vakarą, kai jo vairuojamas automobilis „Lexus“ Antakalnyje ties troleibusų žiedu trenkėsi į pėsčiuosius praleisti sustojusį automobilį „Audi“. Šiam nuo smūgio pavažiavus į priekį, buvo sužeisti trys per perėję ėję jaunuoliai.

Iškart po įvykio įtarta, kad G.Daugėla vairavo neblaivus, todėl iškviesti sostinės Patrulių rinktinės pareigūnai nusprendė jį vežti į Vilniaus priklausomybės ligų centrą Gerosios Vilties gatvėje. Pasak ketvirtadienį teisme liudijusių pareigūnų, G.Daugėla neprieštaravo vežamas į Priklausomybės ligų centrą, ramiai įsėdo į jų tarnybinį automobilį, tačiau vėliau pratrūko.

„Artėjant prie Kalvarijų – Šeimyniškių gatvės sankryžos, jis pradėjo mus keikti visokiais žodžiais, rėkė, kur jūs mane vežate, stabtelėjus prie sankryžos, aiškino, kad mentai pavogė jo automobilį, vėliau sudaužė, jį prigirdė ir dabar kažkur veža“, - prisiminė patrulis Tadeušas Griniukas.

Pasak jo, sustojus prie sankryžos, jis smogė ant galinės automobilio sėdynės sėdėjusiam Patrulių rinktinės pareigūnui Artūrui Čereškai ir atidaręs duris bandė išlipti. „Aš kiek tik įmanoma, prispaudžiau jį prie savęs ir laukiau, tuo metu išlipo kolegos ir pabandė jį sudrausminti“, - teisme kalbėjo A.Čereška.

Po šio incidento G.Daugėlai buvo uždėti antrankiai, su jais jis ir buvo pristatytas į Gerosios Vilties gatvę.

Čia G.Daugėla siautėjo toliau, išplūdo medikes, kitus priklausomybės ligų centre buvusius darbuotojus, atsisakė pūsti į alkoholio tikrintuvą, nesutiko, kad iš būtų paimtas kraujas girtumui nustatyti.
 
Iš Priklausomybės ligų centro, žymus prodiuseris buvo nuvežtas į Kelių policiją, o iš ten į sostinės 1-ąjį policijos komisariatą, kur pareigūnai ir parašė pareiškimus dėl pasipriešinimo.

„Jis nuolat kartojo, kad yra žymus žmogus, todėl mums bus blogai“, - kalbėjo A.Čereška. „Girti žmonės dažnai grasina mus atleisti iš darbo. G.Daugėla ne pirmas toks, todėl nebekreipiu į tai dėmesio“, - tvirtino ir V.Jermak.

Sprendimą šioje istorijoje teisėjas Olegas Zaicevas paskelbs birželio 1 dieną. Už pasipriešinimą policijos pareigūnams prodiuseriui gresia bauda nuo 500 iki 1000 litų arba administracinis areštas nuo 15 iki 30 parų.

G.Daugėla turi nemalonumų ne tik su policija - jo, kaip skolininko, ieško „Skolų išieškojimo biuras“.


Šiame straipsnyje: daugėla

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių