Quantcast

Privilegijos politikams „Žalgirio“ klinikoje sudomino STT

Politikų akiratyje atsidūrė VšĮ Vilniaus universiteto „Žalgirio“ klinika ir jos vadovybė.

Gydymo įstaigoje galimai buvo organizuojami „atsidėkojimai“ politikams už palankius sprendimus klinikai ir klinikos vadovės Alinos Pūrienės sutuoktinio privačiai odontologijos paslaugas teikiančiai įstaigai.

Politikų privilegijų sveikatos priežiūros įstaigose klausimas buvo nagrinėtas Seimo Antikorupcijos komisijos Sveikatos reikalų darbo grupėje. Remdamasi gautais pranešimais ir dokumentais, Antikorupcijos komisija kreipėsi į Specialiųjų tyrimų tarnybą prašydama pradėti tyrimą.

Pasak Seimo narės Agnės Bilotaitės, tiek ją, tiek jos kolegas pasiekė dokumentai, kurie atskleidžia įdomias grandinėles ir sąsajas su politikais ir įvairiomis institucijomis.

Tačiau šiuo atveju tai neįprasta situacija - sveikatos priežiūros paslaugas sveikatos apsaugos ministrui A. Pūrienė teikė savo sutuoktinio įstaigoje.

Pasirodo, už dantų gydymą, implantus ir kitas sveikatos priežiūros paslaugas, už kurias net nėra ligonių kasų kompensuojama, galimai gaunamos įvairios paslaugėlės iš politikų ir kitų institucijų, - teigia A. Bilotaitė. - Pavyzdžiui, niekam neužkliūva, kad sutuoktinio įstaigoje pati profesorė vykdo kažkokius mokymus „Žalgirio“ klinikos darbuotojams, nors pati yra jų vadovė „Žalgirio“ klinikoje. Privati odontologijos klinika dirbo neturėdama licencijos, gydytojai „Žalgirio“ klinikoje galimai verčiami klastoti asmenų sveikatos duomenis, įrašant tai į korteles, kad būtų įrašomos kitos diagnozės, taip siekiant gauti daugiau pinigų. Štai toks veiklos margumynas“.

Politikė pripažino, kad aptariant privilegijų teikimo „Žalgirio“ klinikoje klausimą su kolegomis, normali praktika būtų kreiptis į Sveikatos apsaugos ministeriją. Tačiau šiuo atveju tai neįprasta situacija - sveikatos priežiūros paslaugas sveikatos apsaugos ministrui A. Pūrienė teikė savo sutuoktinio įstaigoje. Tiesa, ar ministras už gautas paslaugas atsiskaitė, ar jas gavo su „didele“ nuolaida, turėtų atskleisti tyrimas.

„Panašu, kad be konkretaus „Žalgirio“ klinikos atvejo, kurį, tikiu, tinkamai ištirs Specialiųjų tyrimų tarnyba, buvo atskleista viena sisteminė bėda. Medicinos dokumentai dažnai yra keičiami siekiant labai įvairių naudų - tiek naudos pačiai įstaigai tikintis geresnio apmokėjimo, tiek siekiant nepagrįstai didinti medicinos kompanijų apyvartas, už ką jos vėliau atsilygina asmeniškai gydytojams, tiek ir iš įvairių, kartais gal net ir pateisinamų asmeninių situacijų, siekiant geresnės naudos ir pacientams, - sakė Seimo narė. - Akivaizdu, kad politiniu lygiu šios problemos net nėra diskutuojamos. Parlamentinės kontrolės ir yra toks tikslas - kelti šias problemas ir versti pradėti jas spręsti, versti įtraukti šias sistemines bėdas į ministerijos darbotvarkes“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Praradai sazine tapes ministru Veryga.

Praradai sazine tapes ministru Veryga. portretas
Sau privilegijos ,o kitiem ivairias gydymo proceduras sumazino iki minimumo.Trys masazai uz stuburo tasko pazeidima.Ar pensininkas gali nusipirkti dar keleta proceduru uz savo pora simtu euru pensija Veryga? Ar gydymui uztenka triju kartu?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių