Quantcast

Privatūs Europos vežėjai jau gali dalyvauti konkurse vežti keleivius Vilniuje

  • Teksto dydis:

Oficialiame Europos Sąjungos informaciniame leidinyje jau paskelbti konkursai privatiems vežėjams, norintiems vežti keleivius Vilniuje.

Planuojama, kad 2014 metais paskelbus konkursus su privačiais vežėjais, kurie juos laimės, bus sudaromos ilgalaikės sutartys. Jie keleivius Vilniuje galės vežti 7 metus, bet bus numatyta galimybė sutartis  pratęsti dar 3 metams.

Konkursai bus skelbiami ne tik privežamiesiems, bet ir pagrindiniams Vilniaus miesto maršrutams. Iš viso numatoma į privačiųjų vežėjų rankas perduoti penkis pagrindinius autobusų maršrutus. Tikimąsi, kad juos aptarnaus 40 standartinių dviašių autobusų, o jų metinė rida sieks 2,56 mln. km.

Taip pat 19 privežamųjų autobusų maršrutų, kuriuos aptarnautų 43 mažos talpos autobusai. Skaičiuojama, kad jų metinė rida sieks 4,12 mln. km.

Privačių vežėjų konkurso laimėtojas bus nustatomas pagal ekonominio naudingumo kriterijų. Konkursuose bus vertinama pasiūlyta 1 km savikaina ir autobusų, kurie veš keleivius, amžius.
Konkursą laimėję privatūs vežėjai keleivius veš Vilniaus miesto savivaldybės nustatytais maršrutais pagal iš anksto patvirtintus eismo tvarkaraščius.

Šiose transporto priemonėse, kaip ir visuose „Viešojo transporto“ autobusuose ir troleibusuose, galios Vilniečio kortelė, o neturint bilieto jį bus galima įsigyti iš vairuotojo. Tam pritarė ir Lietuvos nacionalinė vežėjų asociacija (LINAVA).

Pasak organizacijos atstovų, Europos Sąjungos miestuose jau daugelyje metų egzistuoja vieninga bilietų sistema, pagal kurią dirba tiek savivaldybių autobusų parkai, tiek privatūs vežėjai. Visose į bendrą sistemą apjungtose viešojo transporto priemonėse naudojamas bendras keleivinio transporto bilietas, o tai ypač patogu gyventojams.

Šiuo metu Vilniuje keleiviai vežami 99 reguliaraus susisiekimo maršrutais: 81 autobusų ir 18 troleibusų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

New Jersey Devils iPhone 6 Cases Traditional Camo

New Jersey Devils iPhone 6 Cases Traditional Camo portretas
You can certainly see your expertise within the paintings you write. The world hopes for even more passionate writers such as you who are not afraid to mention how they believe. All the time go after your heart. "We may pass violets looking for roses. We may pass contentment looking for victory." by Bern Williams. New Jersey Devils iPhone 6 Cases Traditional Camo http://www.newcastlewomensaid.org.uk/images/New-Jersey-Devils-iPhone-6-Cases-Traditional-Camo-18.html

mbt jambo women s shoes

mbt jambo women s shoes portretas
mbt shoes discount prices Privatūs Europos vežėjai jau gali dalyvauti konkurse vežti keleivius Vilniuje | KaunoDiena.lt

moncler outlet.cc

moncler outlet.cc portretas
discount moncler jackets Privatūs Europos vežėjai jau gali dalyvauti konkurse vežti keleivius Vilniuje | KaunoDiena.lt
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių