Quantcast

Privati agitacija atsirūgsta

Rinkimų dieną agitacija draudžiama. Vakar pasitaikė kuriozinių situacijų, kai draugui siųsta trumpoji žinutė palaikyta pažeidimu.

"Prašau jūsų pagalbos Seimo rinkimuose, prašau balsuoti už sąrašą Nr. 6, o reitingavimo langeliuose įrašykite 29 ir 108. Gintautas."

Tokio turinio žinutę vakar, 7.45 val., gavo kaunietis Loretas. Žinutės siuntėjo numeris jam buvo nepažįstamas. Apie pietus atėjęs balsuoti į Panemunės rinkimų apygardą, vyras nusprendė būti pilietiškas ir parodė agitacinę žinutę rinkimus organizuojantiems darbuotojams – šie iškvietė rinkimų prižiūrėtojas. Šios pripažino, kad trumpoji žinutė yra neteisėta agitacija, užsirašė siuntėjo telefono numerį, tuo viskas baigėsi.

Loreto įsitikinimu, gauta trumpoji žinutė yra ne kas kita, kaip neteisėta agitacija. "Kiekvienas žmogus turi teisę laisva valia pareikšti savo nuomonę. Jei įstatymu numatyta, kad rinkimų dieną agitacija negalima, tai kiekviena partija turi to laikytis. Specialiosios tarnybos tegu aiškinasi, kas siuntinėja tokias žinutes", – teigė kaunietis, pats nepanoręs skambinti žinutės siuntėjui. Už siūlomą sąrašą ir nurodytus kandidatus jis nebalsavo.

"Kauno diena" žinutės siuntėjui prisiskambino iš karto. Atsiliepęs vyras, prisistatęs Gintautu, prisipažino priklausantis Naujajai sąjungai. Jis neneigė siuntęs agitacinių žinučių, tačiau tikino agitavęs tik pažįstamus asmenis. Vyras nustebo, kaip apie tai sužinojo dienraštis. Išgirdęs pažeidimą paviešinusiojo vardą, pašnekovas tikino jį pažįstantis.

Šios istorijos išklausęs Vyriausiosios rinkimų komisijos pirmininkas Zenonas Vaigauskas teigė didelio pažeidimo nematąs.

"Jei agituosiu savo žmoną – irgi bus pažeidimas, tačiau reikia vertinti sveiku protu", – komentavo Z.Vaigauskas. Jei agitacinės žinutės būtų siunčiamos masiškai, nepažįstamiems žmonėms, pasitelkiant įmonių paslaugas, tai būtų laikoma šiurkščiu pažeidimu.

Ką laikyti nusižengimu, ką ne, rinkimų prižiūrėtojams abejonių kyla ir naršant internete. A.Vaigausko pastebėjimu, rinkimų dieną internete galima pamatyti kandidatų nuotraukų, logotipų, veikia partijų bei kandidatų interneto svetainės. Kai kurie skundai verčia suabejoti, kas yra pažeidėjas – kelių kandidatų nuotraukos bei duomenys esą buvo įdėti į pažinčių svetainę.


Šiame straipsnyje: privati agitacija

NAUJAUSI KOMENTARAI

nepolitikas

nepolitikas portretas
linksmi to vyruko tėvai, sugalvok tu man berną pavadinti loretu :)

nelabai politikui

nelabai politikui portretas
Senas bajeris, dar romėnų žinotas:kai negali sąžiningai atremti stipraus oponento argumento -- įžeisk jo asmenį. Romėnai tai vadino "ad hominem", o paprasti lietuviai-- smūgiu žemiau juostos. Šaipytis iš vardo tikrai negarbinga, juo labiau, kai savo vardo tamsta viešai neskelbi, o jis turbūt ne mažiau juojingas.

RaimundasJankus

RaimundasJankus portretas
Buna ivairiu smulkiu pazeidimu ir apgauliu. Gerai, kad turi savo prota, rinko
VISI KOMENTARAI 6

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių