Quantcast

Ruošiasi Vasario 16-osios minėjimui: ko imsis, kad galimas baubimas nesugadintų šventės?

  • Teksto dydis:

Vilniaus valdžia nusprendė neleisti Šeimų sąjūdžiui surengti mitingo Vasario 16 dieną. Dar prieš šį sprendimą kalbintų sostinės gyventojų nuomonės šiuo klausimu išsiskyrė, praneša LNK.

Šeimų sąjūdis norėjo surengti mitingą prie paminklo Jonui Basanavičiui. Planuota, kad čia turėtų būti įrengta ir scena, o susirinkti tūkstantis žmonių.

„Bus mini mitingas su edukacine programa. Jis bus taikus. Vienintelis argumentas protesto – išreiškiamas Konstitucijos sutrypimas“, – sakė Šeimų sąjūdžio pirmininkas Raimundas Grinevičius.

Šeimų sąjūdis protestavo ir Sausio 13-ąją, nors turėjo leidimą surengti savo piketą, aktyviai dalyvavo ir valstybiniame. Prisiminę, kaip vyko Sausio 13-osios minėjimas dalyvaujant Šeimų sąjūdžiui, ne visi vilniečiai norėtų, kad jie piketuotų Vasario 16-ąją. „Durdomas buvo. Vis tiek Sausio 13-oji – tokia diena, Vasario 16-oji – vienodos šventės. Neturi būti pašalinių“, – sakė kalbinta vilnietė.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

„Jeigu bus taip, kaip Sausio 13-ąją, tai, aišku, – ne. Tai – nepagarba Lietuvos piliečiams“, – antrino kita. „Turėtų duoti leidimą. Kodėl ne? Žmonės nori susirinkti, tegul susirenka“, – samprotavo dar viena gyventoja. „Vieniems duosi – kiti nepatenkinti bus, neduosi – bus tas pats. Tai, aš manau, – duoti visiems“, – svarstė vilnietis.

Šeimų sąjūdžio vadovas neatmeta, kad mitinguotojai ateis ir į valstybinius minėjimo renginius. „Gal vieni žmonės eis prie Prezidentūros, gal kiti eis prie Katedros, gal treti eis į kitus renginius“, – spėliojo R. Grinevičius.

14 val., vos tik planavo baigti piketą Šeimų sąjūdis, netoliese, prie Signatarų namų, vyks oficialus minėjimas. „Kaip ir visada – profesoriaus Vytauto Landsbergio kalba, perskaitomas visas Nepriklausomybės aktas, 20-mt dūžių už kiekvieną signatarą iš varpinės. Na, ir, aišku, dainos“, – pasakojo Signatarų namų vyresnioji muziejininkė Sandra Germanavičiūtė.

Kadangi Sausio 13-ąją mitinguotojai taip triukšmavo, kad nesigirdėjo nei Premjerės, nei Seimo Pirmininkės pasisakymų, V. Landsbergio kalbai iš Signatarų namų balkono ruošiamasi parūpinti aparatūrą, kad, nepaisant galimų baubimų, būtų suprantama, ką pranešėjas sako.

Vilniaus valdžia visą dieną svarstė, ar leisti mitingą. Galiausiai nusprendė – nebeleis, nes mitingas trukdytų žygiuoti jaunimui nuo Katedros iki Rasų kapinių. Prašymą surengti mitingą įteikė ir už šnipinėjimą Rusijai nuteistas Algirdas Paleckis. Vasario 16-ąją be minėjimo prie Signatarų namų vyks tradicinė Baltijos šalių vėliavų pakėlimo ceremonija S. Daukanto aikštėje su Prezidento sveikinimu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Reikią valdžiai įvesti komendanto valandą ir į miestą leisti išeiti tik turintiems konservatorių partijos pažymėjimą kišenėje ir tai ko gero negarantuos ramybes,nes ne visus konservatorius tenkina jų viršunėles vertybinės pozicijos

Anonimas

Anonimas portretas
Parašiau apie IŠDAVIKĄ nr.1 ir pasirašyti nespėjau - Grafas Liutkevičius

Anonimas

Anonimas portretas
Vasario 16 d. girdėsime TAUTĄ, o ne išdavikus/kolaborantus. Renkamės prie balkonėlio VISI - tuomet ir paaiškės su kuo TAUTA. Jei dauguma palaiko kolaborantus, tai ir "baubimo" nesigirdės. ...kažkodėl manau, kad visgi nesigirdės LIETUVOS IŠDAVIKO nr.1.
VISI KOMENTARAI 22

Galerijos

Daugiau straipsnių