Quantcast

Prieštaringai vertinamoje parodoje – žmonių kūnai ir jų dalys

Antradienį sostinėje buvo pristatyta sensaciją sukėlusi žmonių kūnų paroda „The Human Body Exhibition“.

Milijonus lankytojų visame pasaulyje sutraukiančioje parodoje – devynios eksponatų galerijos. Jose eksponuojamos žmogaus kūno dalys, organai ir patys kūnai.

„Paroda labai kontroversiška. Ji atskleidžia tai, kas ilgą laiką buvo prieinama tik medicinos specialybių žmonėms. Parodo šios specialybės paslaptingumą, sudėtingumą. Kiekvienas žmogus, atėjęs į šią parodą, gali susipažinti su savo vidumi, savo anatomija ir savo funkcijomis“, - parodą pristatė teismo medicinos rezidentas Linas Janauskas.

Devyniose galerijose sutalpinta kaulų, raumenų, nervų, širdies ir kraujagyslių, virškinimo sistemos.

„Vaisiaus augimu“ pavadintoje galerijoje eksponuojami 10, 14 ir 30-ies savaičių vaisiai, 5-9 savaičių embrionai, vaisiaus kaulų vystymasis.

Parodos eksponatai – mirę žmonės. Jų kūnai paruošti plastinacijos metodu. T. y. iš mirusių žmonių kūnų pašalinami skysčiai ir pakeičiami sukietėjusiu silikonu, padedančiu neribotam laikui išsaugoti kūno dalis.

Daug diskusijų kėlė į Vilnių atvežamos parodos vieta. Kodėl pasirinktas prekybos centras?

„Buvo atvykę patys parodos kūrėjai. Jie reikalavo, kad paroda būtų rodoma tris mėnesius. Vilniuje realiai neįmanoma susitarti, kad kuri nors vieta būtų uždaryta tiek laiko. Pagrindinis reikalavimas buvo didelis žmonių srautas. Analogiškos parodos vyko Latvijoje ir Estijoje. Latvijoje jos vyko „Panoramos“ prekybos centro savininkų kitame prekybos centre. Kaip suprantu, Europoje tai yra įprasta vieta“, - paprastai aiškino komunikacijos vadovas Aivaras Gelžinis.

Paroda įkurta antrame prekybos centro aukšte. Patalpos visiškai atskirtos nuo praeivių. Į parodą galės patekti ir vaikai, tačiau tik lydimi suaugusiųjų.

Kiekvienoje parodos galerijų bus po gidą, kuris atsakys į lankytojų klausimus.

Oficialiai ji bus atidaryta penktadienį, vasario 17 d., ir veiks tris mėnesius – iki gegužės 17 d. Parodą bus galima lankyti visas savaitės dienas, nuo 10 iki 22 val. Bilieto kaina - nuo 45 litų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kaunas

kaunas  portretas
noreciau paziureti -labai idomu .ar dar vyksta?

kaunas

kaunas  portretas
tai kut tiksliai vyksta ta paroda-nesupratau.jei galit prasau parasykit- ACIU.

zinovas

zinovas portretas
Vilniuje, PC "Panorama"
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių