Quantcast

Prieštaringai vertinamą eksperimentą dėl pradinukų grąžinimo į mokyklą žada tvirtinti kitą savaitę

Bandomąjį projektą grąžinant dalį pradinukų į Vilniaus Kunigaikščio Gedimino progimnazijos klases tikimasi patvirtinti kitą savaitę, sako sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys.

Anot A. Dulkio, šiuo metu dar vyksta „kai kurių techninių aspektų derinimas“.

„Prognozės – blogas dalykas. Bet mes tikrai norėtumėme, kad jau artimiausiame Vyriausybės posėdyje galėtumėme tokį pilotinį projektą pasitvirtinti ir startuoti“,  – sakė ministras.

A. Dulkys žada, kad projekto metu bus naudojami „nauji metodai, kuriuos baigiame išnagrinėti ir reglamentuoti“, tačiau jų nedetalizavo.

Vilniaus savivaldybė penktadienį pranešė, jog pasiūlymą atlikti šį eksperimentą vienoje pasirinktų mokyklų prieš grįžtant į klases visiems pradinukams pasiūlė Vyriausybės ekspertų taryba. Savivaldybė tikėjosi projektą pradėti šią savaitę,

Savivaldybės teigimu, projektas bus vykdomas tose minėtos progimnazijos klasėse, kurių bendruomenės sutiks išsitirti.

Pagal planą, numatyta vienu kartu ištirti visų vienos šeimos narių ėminius. Anksčiau svarstyta, jog savaitę pasimokę klasėse vaikai išeis atostogų, per jas bus siekiama nustatyti, ar šeimose neišplito virusas.

Savaitės trukmės moksleivių žiemos atostogos numatytos vasario 15-21 dienomis. 

Freepik.com nuotr.

Apie eksperimentą – vadinamąjį pilotinį pradinio kontaktinio ugdymo projektą – portale rašyta savaitės pradžioje. Toks ugdymo įstaigos sprendimas įsiutinio dalį pradinukų tėvų. „Siunčiame visiškai su sveiku protu prasilenkiantį dalyką. Vilniaus Gedimino progimnazijoje, ir taip pagarsėjusioje skandalais, kurioje pradinukų tėvai primoka už mokslą, atsirado inciatyva – formaliai tėvų, bet realiai, puikiai žinome, kad administracijos, – leisti vaikus mokytis, jei tik visa šeima atliks COVID-19 testą ir pateiks neigiamą jo atsakymą. Tai daroma ypatingos skubos tvarka ir atsakymo iš tėvų reikalaujama jau šiandien“, – tąkart piktinosi autoriai.

Tėvų tarybos pirmininkas Arūnas Penkaitis neslėpė – iš tėvų buvo sulaukta skirtingų reakcijų – dalis esą labai palaiko idėją, kitai daliai tėvų kyla daug klausimų, o trečioji dalis – tie nepatenkinti tėvai, kurie su vaikais yra iškeliavę į užsienio šalis, prie jūros ar kaimus, ir esą nėra linkę grįžti namo. 

Paklaustas, kaip mano, kodėl kyla kai kurių mokinių tėvų pasipiktinimas, A. Penkaitis svarstė, kad galbūt trūksta išsamesnės informacijos. „Jei mes turėtumėme autoatsakiklį, kuris atsakytų į visus klausimus ir sėdėtų grupė žmonių iš mokyklos administracijos, savivaldybės, ekspertų ir tėvų, ir atsakinėtų į visus klausimus nesustojamai visai bendruomenei, kurioje yra tūkstantis šeimų, tai tada viskas lyg ir būtų gerai, nes žmonės turi savo situacijų, yra sudirgę, bijantys, daug kuo nepasitikintys. Aš nesustojamai komunikuoju atsakymus į visus klausimus“, – sakė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

As

As portretas
Baikit tas nesamones su tais testais.Abejoju ,kad tevai leis testuoti vaikus,

Pilotas

Pilotas portretas
Gal norit iki teismo nuskrist, pabandysim.

}}}}}}

}}}}}} portretas
Laikas ir Seimui pradeti dirbti o ne užsiimti vaidybą
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių