Quantcast

Prieš Vilniaus teismą stojo buvę FNTT pareigūnai

Prieš teismą stojo buvęs FNTT Vilniaus valdybos vadovas V.Grendelis ir buvusi FNTT valdybos viršininkė R.Karčiauskaitė

Vilnius, balandžio 29 d. (BNS). Vilniaus miesto apylinkės teismas pirmadienį pradėjo nagrinėti piktnaudžiavimu įtariamų buvusių Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) pareigūnų - Rasos Karčiauskaitės ir Valdo Grendelio baudžiamąją bylą.

Pasak prokuratūros, įtariama, kad 2011 metų gegužę buvo nuslėptas tuometinio FNTT Vilniaus valdybos viršininko V. Grendelio padarytas Kelių eismo taisyklių pažeidimas. Pareigūnas, vairuodamas tarnybinį automobilį „Toyota Avensis“, grįždamas iš seminaro Molėtų rajone, kelyje Vilnius-Utena viršijo leistiną greitį, tačiau nuo baudos išsisuko.

Generalinės prokuratūros teigimu, tuometinė FNTT Administravimo valdybos viršininkė Rasa Karčiauskaitė Kelių policijai atsiuntė tarnybinį raštą, kuriame nurodyta, kad tuo metu FNTT pareigūnas skubiai vykdė operatyvinę užduotį. Policijai buvo atsakyta, kad pareigūnas dėl operatyvinės veiklos negali būti atskleistas.

Vėliau byla Vilniaus kelių policijoje buvo nutraukta suėjus senaties terminui.

Manoma, kad tai ji padarė sukurstyta V. Grendelio - prokuratūros duomenimis, jis prašė R. Karčiauskaitės padėti išvengti atsakomybės už Kelių eismo taisyklių pažeidimą.

Prokuratūros kaltinamajame akte teigiama, kad R. Karčiauskaitė viršijo savo įgaliojimus - ji net neturėjo teisės parengti ir išsiųsti policijai tokio dokumento.

„Aš nesuprantu savo kaltinimų, aš noriu, kad pirma būtų apklausti liudytojai“, - teismui pareiškė R. Karčiauskaitė. Ji teigė, kad savo kaltės nepripažįsta.

Savo kaltės nepripažino ir V. Grendelis.

Byloje teismas paskelbė liudytojo parodymus, kad V. Grendelis ir R. Karčiauskaitė kitų FNTT darbuotojų juokais būdavo vadinami „šeima“.

„Kalbų apie juos buvo daug “, - ikiteisminiame tyrime liudytoju apklaustas sakė FNTT Administravimo valdybos Turto skyriaus vedėjas Audrius Ramanauskas.

Jis teismui pirmadienį paliudijo, kad R. Karčiauskaitė jam nurodė parengti pažymą policijai, nenurodant, kas vairavo automobilį.

„Raštą rašiau aš pats, bet buvo pasakyta, kas rašyti - kad vykdė operatyvinę veiklą“, - sakė liudytojas. Jis pripažino, kad nurodymą gavo iš R. Karčiauskaitės.

Teismas nusprendė, kad pirmiausia turi būti apklausti liudytojai. Į teismą liudyti atvyko ir buvęs FNTT direktoriaus pavaduotojas Vytautas Giržadas. Kviečiamų liudytojų sąraše buvo minima ir buvusio FNTT direktoriaus Vitalijaus Gailiaus pavardė. Tačiau dabar Seimo nario pareigas einantis V. Gailius teisme nepasirodė.

Nei R. Karčiauskaitė, nei V. Grendelis FNTT nebedirba. R. Karčiauskaitė teigė šiuo metu nedirbanti niekur, ji teismui pateikė pažymą, kad yra registruota Darbo biržoje. Moteris teismo prašė panaikinti kardomąją priemonę - rašytinį pasižadėjimą neišvykti. Tačiau teismas nusprendė, kad ši kardomoji priemonė kaltinamosios laisvės ypatingai neriboja, todėl prašymą atmetė.

Ikiteisminį tyrimą atliko ir jį organizavo Vilniaus apygardos prokuratūros Vilniaus apylinkės prokuratūros prokurorai. Tyrimas išsirutuliojo po anoniminio skundo.

V. Grendeliui buvo pareikšti du papeikimai už tarnybinius pažeidimus, o vėliau skirta dar viena nuobauda - pareigų pažeminimas.

V. Grendelis buvo perkeltas dirbti į FNTT Panevėžio valdybą. Šiemet sausio pabaigoje jis išėjo iš darbo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių