Quantcast

Prieš rugsėjį - knygų ir vadovėlių mainai

Paskutinįjį šeštadienį prieš mokslo metus vilniečiai galėjo už pusę ar net trečdalį kainos įsigyti įvairių mokyklai skirtų vadovėlių, pratybų sąsiuvinių ar pabodusią grožinės literatūros knygą išmainyti į kitą.

Mokykliniai vadovėliai po 10 litų

Nuo vėlyvo šeštadienio ryto prie Minsko IKI parduotuvės išdygo keletas prekybinių stalų, atburzgė ir knygų autobusas. Prasidėjo prekybos tinklo IKI ir knygynų „Sena.lt“ bei „Rotas“ organizuojama senų knygų ir vadovėlių mugė. Joje galėjo dalyvauti bet kuris vilnietis, norintis naudinga, bet paties nebenaudojama literatūra pasidalyti su kitais gyventojais.

Ant prekystalių buvo galima išvysti 7-12 klasėms skirtų matematikos, lietuvių kalbos, istorijos ir kitų dalykų vadovėlių bei pratybų sąsiuvinių, atrasti anglų kalbos knygų, skirtų mažiesiems. Visos prekės - už pusę ar trečdalį kainos.

„Viena šeima neseniai už 2 litus iš manęs nupirko vieną knygutę pradinukams anglų kalba. Tai knygutei - 10 metų. Turiu daug kitų vadovėlių: ir naujų ir senesnių. Viskas - už pusę kainos. Tos knygos liko nuo tų laikų, kai pats mokiausi mokykloje. Ją baigiau prieš penkerius metus. Kitos - sesers, kurie šiemet baigė vidurinę. Jų mums nebereikia, tai parduodame“, - sakė mugės prekiautojas Aistis.

Naujos knygos - už pusę kainos

Daugiau ir įvairesnės literatūros buvo galima rasti greta prekystalių stovėjusiame „Rotas“ knygyno autobuse. Naujų mokyklinių pratybų sąsiuvinių bei vaikų literatūros knygelių, pavyzdžiui Astridos Lindgren pasaką „Broliai Liūtaširdžiai“ buvo galima įsigyti už 5 litus. Už 10 litų galėjai prigriebti lietuvių ir užsienio rašytojų grožinių, populiariosios psichologijos kūrinių. Solidesnių leidinių: užsienio kalbos vadovėlių su garso įrašais, Euripido „Tragedijų“ ir panašių kainos svyravo nuo 20 iki 25 litų.

Čia pat buvo galima mainyti ir savas senas knygas į naujas, dar neskaitytas. Knygyno ant ratų darbuotojai vietoje pagal viršelį bei turinį įvertindavo knygą ir leisdavo už panašią sumą pasiimti kitą. Pačios vertingiausios - istorinės ar žymesnių grožinės literatūros autorių knygos bei mokomoji literatūra užsienio kalbomis.

„Visos mūsų parduodamos knygos - naujos. Lyginant su produkcija kituose knygynuose, jos apie 40-50 proc. pigesnės. Parduodame praktiškai už savikainą. Dalį tų knygų galima įsigyti tik pas mus. Tokia išskirtinė akcija šituo sunkiuoju laikotarpiu labai naudinga“, - sakė knygyno „Rotas“ informacinių technologijų vadovas Rytis Vaičiulis.

Nors knygų mainai Vilniuje organizuojami kasmet, prekybos tinklas IKI tokio pobūdžio mugę rengia pirmą kartą ir tikisi ją paversti tradicija. Viliamasi, kad ateityje projektas bus plėtojamas ne tik Vilniuje, bet ir kituose Lietuvos miestuose.


Šiame straipsnyje: knygų mugėRotas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių