Quantcast

Prieš egzaminą Vilnius izoliacijoje esančius abiturientus kviečia tirtis be eilės

  • Teksto dydis:

Prieš pirmadienį vykstantį lietuvių kalbos ir literatūros brandos egzaminą Vilnius izoliacijoje esančius abiturientus be eilės kviečia atlikti vadinamąjį PGR ir greitąjį antigeno testus.

Kaip rašoma šeštadienį išplatintame sostinės savivaldybės pranešime, registruotis PGR testui būtina šeštadienį.

Registracija vyksta adresu: https://selfreg.myhybridlab.com/selfregister/testtype. PGR testai bus atliekami mobiliajame punkte V. Gerulaičio g. 1, prie „Avia Solutions Group“ arenos“.

Kaip penktadienį pranešė Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC), testą vadinamuoju PGR metodu izoliacijoje esantys moksleiviai turi atlikti ne anksčiau nei 48 valandos iki egzamino.

Jie taip pat turi užpildyti anketą, pranešant apie planuojamą palikti izoliacijos vietą. Ją abiturientas turi pateikti ne vėliau nei 48 valandos iki egzamino. Anketą užpildyti galima adresu: https://nvsc.lrv.lt/lt/informacija-visuomenei-apie-covid-19/nvsc.lrv.lt/pranesimas-apie-isvykima-is-izoliacijos-vietos.

Be kita ko, pasak NVSC, prieš patekdami į brandos egzamino centrą moksleiviai turės atlikti greitąjį antigeno testą, kuris privalo būti neigiamas.

Vilniaus savivaldybė praneša, kad greitajam antigeno testui sostinės abiturientus užregistruos NVSC specialistai, gavę pranešimą apie planuojamą palikti izoliacijos vietą.

Greitieji antigeno testai bus atliekami sekmadienį nuo 16 iki 21.15 val. mobiliajame punkte V. Gerulaičio g. 1 arba punkte prie Lukiškių aikštės.

NVSC teigimu, taip pat asmenims, kurie bus išleisti į egzaminus, nors jiems paskirta izoliacija, galios griežtesni infekcijų prevencijos reikalavimai. Numatyta, kad jiems egzaminų centruose privalu dėvėti respiratorius. Tai reiškia, kad medicininė kaukė ar kitokia nosį ir burną dengianti apsaugos priemonė tokiu atveju nėra tinkama.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jau

jau portretas
buvo sakyta kad prieva rtos negali buti niekam kaip E Vaitkus pabreze ka d nentik s kiepai bet ir testai kelia pavoju sveikatai/ tai si prievarta yra nusikalstama kai/p ir kaukiu nesiojimas sveikam zmogui ir jei jis jauciasi gerai tai a tsokit nuo visu su su savo /zyd pasiais/ ir kt isprotejusiu prievolem nes sie pasaulio niekseliai pamate ka d ju planas neisdege pries savo pa baiga visai isprotejo ir toliau diegia betka kad pakenkt o sitiem prieplakom irgi detis nera kur kartoja ju debilizma kuri musu /avinai/ priema uz tikra /piniga/ a tsibuskit pliurpologai?;;;;;;
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių