Quantcast

Protestavo vis dar badaujantys kiemsargiai (atnaujinta)

Antradienio vidurdienį Vinco Kudirkos aikštėje protestavo daugiau nei keli šimtai sostinės kiemsargių. Priešais LR Vyriausybę išsirikiavę „Naujamiesčio būsto“ atstovai reikalavo atlyginimų.

„Miestas pinigų nemoka, gal kažkam neapsimoka“ ir „Šluoti miestą nebrangu, o mums neranda pinigų“ –plakatais su tokiais užrašais nešini įpykę Vilniaus kiemsargiai reikalavo savo uždirbtų algų, kurių negauna jau keletą mėnesių. Tiesa, praeivių ir Vyriausybės darbuotojų alkani miesto kiemsargiai visai nesudomino.

„Valgyti norim. Atlyginimų nemoka. 300 litų davė prieš kokį mėnesį ir viskas. Galvojam gal išgirs... Bet nieko, atėjo kažkokia poniutė, pasižiūrėjo, apšaukė ko mes čia atėjom ir viskas. Apsisuko ir nuėjo“, - skundėsi kiemsargė Ona.

Protestuojantys kiemsargiai tvirtino, kad miesto valdžia neturi sąžinės: „Tegul atvažiuoja meras, kažkokia valdžia pasirodo. Ką, mes benamiai šunys kokie?“, - skundėsi „Naujamiesčio būsto“ darbuotojai.  Jų teigimu, jau trečią mėnesį nė vienas nėra gavęs atlyginimo, o „Naujamiesčio būsto“ administracija juos peni atsakymais: „Mes nieko nežinome“ ar „Tokios informacijos neteikiame“.

Pasak protestuojančių kiemsargių, jiems kasdien tenka dirbti nuo 6 iki 13 val., tačiau pasitaiko, kai dirba ir viršvalandžius, o darbovietė jau kurį laiką nesugeba net po keliasdešimt litų išmokėti, kad ir duonai nusipirkti. „Prie Smetonos pas ūkininkus dirbdavome, pinigų nemokėdavo. Bet valgyt duodavo, marškinius kokius drobinius išausdavo. Dabar jie net valgyti neduota, o apie pinigus nėra net ko svajoti“, - sakė kiemsargis Petras.

Metus laiko „Naujamiesčio būste“ dirbanti senjorė Vitalija pasakojo: „Nežinau kaip čia išeina, kad aš dirbu visu etatu, bet moka man kaip už pusę etato. Aš pilną etatą dirbu, o gaunu pusę. Prašiau pinigų, bet nežinau kuo čia baigsis. 450 litų, o kur tas 1000 litų?“.

Protesto metu V. Kudirkos aikštėje pasirodė ir „Naujamiesčio būsto“ administracijos atstovių, kurių elgesys buvo kiek įtartinas. Žurnalistams kalbant su pusės atlyginimo negaunančia Vitalija, viena iš įmonės atstovių puolė įtikinėti senjorę, esą ji klystanti ir sumaišiusi savo darbo grafiką.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Irma

Irma portretas
Kol bus tie besociai, nesaziningi valdininkai tol visi gausime tuos 600 lt. Tegul valdzia patikrina ju atlyginimus, kodel toks didelis skirtumas. Valdzia turi sutvarkyti tuos atlyginimus kad nebutu tarp darbuotoju ir valdininku toks nezmoniskas skirtumas. Jei valdzia nemoka susitvarkyti tai tegul ima patirti is uzsienio, ten tvarka didesne ir paprastus darbuotojus taip neskriaudzia kaip lietuvoje, kur nera visai tvarkos. Lietuva neturi nei Valdzios, nei Prezidento. Niekas nieko nesprendzia.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių