Pereiti į pagrindinį turinį

Prie Vilniaus „Akropolio” atsidarys indiškas turgus

2009-06-02 18:52
Prie Vilniaus „Akropolio” atsidarys indiškas turgus
Prie Vilniaus „Akropolio” atsidarys indiškas turgus / Scanpix nuotr.

Turgaus kultūra Vilniuje sparčiai populiarėja. Praėjusią vasarą Užupyje prasidėjusi ekologiška turgaus prekyba išplito po visą miestą. Neseniai atsidarė centrinis ūkininkų turgus, atgimė blusų turgus, o šį savaitgalį Vilniuje bus surengtas indiškas turgus.

Kaip teigia organizatoriai, pirmą kartą Lietuvoje vyksiantis indiškas turgus bus unikali galimybė pamatyti ir pajausti tikrą Indiją nepalikus Lietuvos.

„Į jūsų šalį mes atvežame tikrą indišką turgų. Jį organizuosime, prižiūrėsime ir jame dirbsime taip, kaip dirbtume kiekvienas savo mieste ar kaime Indijoje.“ – pasakojo mugės iniciatorius Naveen Kohli.

Kartu su Naveen Kohli į Lietuvą atvyksta 70 indų prekeivių. Nė vienas jų nesupranta lietuvių kalbos, kai kurie kalba anglų ar rusų kalbomis, bet derėtis pasiryžę visi. Lietuvaičiai, turėję progą pakeliauti po įvairias Pasaulio šalis, turėtų būti įgudę ir žinoti kaip išderėti palankiausią kainą iš svetimtaučių prekeivių. O pirmą kartą susidursiantiems su Indijos prekeiviais tereikia žinoti, jog pirma pasiūlyta kaina, nors ir labai maža, nėra galutinė - derėtis būtina!

Prekės į Lietuvą skraidinamos tiesiogiai iš Indijos. Jos išskirtinės tuo, jog visos be išimties pagamintos jas parduodančių prekybininkų, jų šeimos narių, ar draugų rankomis. „Mes siūlome tik tai kas natūralu ir tikra, patikrinta laiko, prie ko prisidėjo savo darbą mylinčio žmogaus ranka. Visa tai garantuoja aukščiausią gaminio kokybę.“ – pasakojo Naveen Kohli. Mugėje siūlomas prekių asortimentas itin platus – nuo smulkių bižuterijos, sidabro gaminių, iki unikalių indiškų staliukų, kilimų. Naveen Kohli, būdamas ištikimas jogos mylėtojas, žada nepamiršti bendraminčių: „Specialiai jogą praktikuojantiems atvešime jogos kilimėlių, natūralių smilkalų, aliejų, balzamų, interjero puošmenų.“

Energingoji Naveen Kohli komanda aplankys ne tik Lietuvą. Mūsų šalyje jie pradės visą vasarą truksiančią indiškos mugės kelionę po Europą. Kad dienos neprailgtų ir kelionės netaptų rutina, indai sugalvoja įvairių pramogų sau ir, be abejonės, mugių lankytojams, kurias tikimės išvysti ir Lietuvoje. Vienos jų – šokiai ir dainos.

Vilniečiai ir miesto svečiai kviečiami aplankyti mugę 2009 m. gegužės 29 – birželio 7 dienomis. Mugės darbo laikas nuo 11 val. iki 19:00. Mugės vieta –  šalia Prekybos ir pramogų sostinės Vilniaus AKROPOLIS, Ozo g. 25, Vilnius.