Quantcast

Prie Seimo – kanalizacijos dangčiai su sovietine atributika

Likus mėnesiui iki Lietuvos pirmininkavimo Europos Sąjungos (ES) Tarybai pradžios, apsižiūrėta, kad aplink Seimo rūmus esančioje teritorijoje bei Nepriklausomybės aikštėje tebėra kanalizacijos dangčių su rusiškais užrašais „Lit. SSR“, rašo „Lietuvos žinios“.

Šis turtas priklauso Vilniaus savivaldybei, bet ji visų dangčių kol kas nepakeitė. Anot dienraščio, praėjusį penktadienį raidės SSR nuo dalies dangčių buvo nugremžtos, liko balsvas šlifavimo pėdsakas.

Vilniaus savivaldybės administracijos Aplinkos ir energetikos departamento direktorius Virginijus Dastikas žada, kad „Vilniaus vandenų“ ir Vilniaus šilumos tinklų bendrovės, kurioms priklauso dauguma sostinės kanalizacijos angų (kitas valdo ne savivaldybės žinioje esantys dujininkai bei elektrikai), iki liepos 1-osios tikrai pasiryžusios pakeisti visus Nepriklausomybės aikštėje bei kitose prestižinėse vietose - prie Vyriausybės bei Prezidentūros rūmų - įrengtus dangčius.

Renovuojant Seimo II rūmus visi rusiški dangčiai, kurie pateko į parlamento rūmų teritoriją, buvo pakeisti už kanceliarijos lėšas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Balys

Balys portretas
Tai tada reikėtų nugriauti Kauno Soborą, nes tai yra carinės okupacijos meto imperinės bizantinės architektūros pavyzdys. Ir Užsienio reikalų ministerijos pastatą Vilniuje, nes tai sovietinė imperinė architektūra. Beje, lenkai tarpukaryje nugriovė rusų pravoslavų soborą Varšuvoje.

glusiai

glusiai portretas
jus pirmiausia sovietine atributika is galvu pasalinkit, o tik paskui verkit, kad dar koks sulinelis liko pazymetas cccp. ar gi tai esme?

nn

nn portretas
dalbajobai, dangciai kazkam uzkliuvo
VISI KOMENTARAI 13

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių