Quantcast

Prie Rasų kapinių ir bažnyčios ieškota nelegalių gidų

Vilniaus miesto savivaldybės Turizmo ir miesto įvaizdžio skyrius kartu su VšĮ Vilniaus turizmo informacijos centru bei policija liepos 10 d. prie Rasų kapinių ir Šv. Petro ir Povilo bažnyčios antrą kartą šiais metais surengė nelegalaus gidų darbo prevencinę akciją. Jos metu įspėtas jaunuolis, siūlęs nelegalią ekskursiją dviems vyresnio amžiaus turistėms iš Lenkijos.

Per akciją pastebėta, kad Rasų kapinėse lankosi daug pavienių asmenų - turistų iš Lenkijos, padaugėjo asmenų, prašančiųjų išmaldos ir įžūliai priekabiaujančių prie turistų.

Prevencinės akcijos metu ypatingas dėmesys buvo skirtas ne tik gidų pažymėjimų tikrinimui, bet ir švietimui bei informacijos sklaidai apie gido darbą.

Gidas - profesija, įteisinta LR Turizmo įstatyme, kuriame numatyta, kad gidais gali dirbti tik asmenys, turintys Valstybinio turizmo departamento prie Ūkio ministerijos išduotus pažymėjimus, liudijančius gido kvalifikaciją. Pažymėjimas išduodamas, baigus specialius gidų kursus, kuriuos kasmet organizuoja VšĮ Vilniaus turizmo informacijos centras.

Nelegalaus gidų darbo prevencinės akcijos, kurių tikslas - siekti, kad turistai apie Vilnių gautų teisingą ir išsamią informaciją, mieste vasaros sezono metu rengiamos jau septinti metai. Jas numatoma tęsti iki turizmo sezono pabaigos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių