Quantcast

Prie „Litexpo“ Vilniuje nusidriekė didelė skiepų laukiančiųjų eilė, dalijamas vanduo

Vilniaus miesto savivaldybei paskelbus apie galimybę pasiankstinti antrąją „AstraZeneca“ vakcinos nuo koronaviruso dozę, prie vakcinavimo centro „Litexpo“ parodų rūmuose pirmadienio rytą buvo nusidriekusi didžiulė žmonių eilė, laukiantiems dalijamas vanduo.

Eilės ištirpo prieš vidurdienį

Kaip BNS informavo Vilniaus mero atstovas spaudai Karolis Vaitkevičius, apie 10.30 val. laukiančiųjų gyvoje eilėje galėjo būti iki tūkstančio, su jais kartu stovėjo ir užsiregistravusieji skiepams iš anksto.

„Situacija stabilizavosi, eilės buvo atskirtos, iš anksto užsiregistravusiųjų eilės praktiškai neliko“, – teigė K. Vaitkevičius.

Prieš vidurdienį laukiančiųjų gyvoje eilėje dar buvo iki 200 žmonių.

Pasak K. Vaitkevičiaus, eilės susidarė savivaldybei pakvietus visus norinčiuosius pasiankstinti revakcinaciją „AstraZeneca“ vakcina į gyvą eilę, bet nesitikėta, kad atsiras tiek daug norinčių.

Jo teigimu, laukiantiesiems dalytas vanduo, vienas žmogus eilėje nualpo.

Kaitroje laukiantys skiepų žmonės buvo atsinešę vandens ir patys, kai kurie jų nuo saulės slėpėsi su savo skėčiais.

Ruošiasi kelionėms į užsienį

Dauguma BNS kalbintų žmonių teigė pasiankstinti skiepą nusprendę norėdami pasilengvinti keliones į užsienį.

Nuo 8.30 val. skiepytis atvyko ir universiteto darbuotojai Vilius ir Julija Savickai, eilėje laukę daugiau nei tris valandas. V. Savickas sako, kad sumaištis kilo ryte, po devynių eilės jau buvo atskirtos.

„Kaip čia sako ir dauguma, mes norime keliauti, norime, kad būtų susiformavęs imunitetas, norime anksčiau susitvarkyti ir pamiršti šį reikalą. Kaip ir dauguma, tikėjomės, kad nebus tokios eilės. Bet kadangi buvo tas Vilniaus savivaldybės kvietimas – gal čia ir buvo jų klaida, nes beveik visi laukiantys susirinko punktualiai, tuo pačiu metu“, – sakė V. Savickas.

Jo sutuoktinė teigė, kad rūpestis atstovėti eilėje nėra didelis lyginant su galimybe gauti skiepą anksčiau ir dėl to laisviau keliauti.

„Oras yra nuostabus, mes visi ėjome su tikslu, visi žinojome, kad bus eilės. Taip, galbūt kažkiek trūko to organizavimo, kad eilės būtų tvarkingos, nes pradžioje buvo graži eilutė susirikiavusi, kol kažkas vienas pasakė – bėkit, ir visi subėgo į vieną krūvą. Bet stovime čia vardan savo sveikatos, kad būtumėme anksčiau ramūs ir saugūs, esame geroje kompanijoje“, – kalbėjo J. Savickė.

Prekės ženklų vadovė Rima Kanaporienė sakė taip pat eilėje stovinti apie dvi su puse valandos.

„Pasiankstinti nusprendžiau, nes išvykstu į užsienį, o grįžus reikėtų dešimt dienų izoliuotis. Taip, pradžioje buvo chaosėlis, bet žmonės sąmoningai susitvarkė, pykčių nebuvo“, – tvirtino ji.

Sistema neleido registruotis

„Litexpo“ vakcinacijos centro koordinatorius Darius Ulickas žurnalistams teigė, kad eilių nepavyko išvengti dėl to, kad centralizuota registracijos sistema vis dar neleidžia žmonėms registruotis antrajam skiepui anksčiau, nei paskirta.

Be to, anot jo, laukiantieji nuo ryto patys buvo suklaidinę vieni kitus ir stojo ne į gyvą,  o į bendrą registruotųjų eilę, nors iš tiesų buvo registruoti vakcinuotis vėliau vasarą.

„Žmonės planavo savo darbus, kad skiepijimą geriausiai atlikti iš paties ryto, dėl to susidarė kamščiai. Dabar, 11.40 val. situacija normalizavosi. Vakcinų laukiantiems eilėje užteks, nuo 13 valandos koordinuosime skaičių, jei matysime, kad vakcinų likę 100-200, stabdysime ir informuosime atvykstančius žmones, kad jie jau nestovėtų eilėje“, – kalbėjo D. Ulickas.

Pasak jo, apsauga atkreipia dėmesį į blogiau besijaučiančius, neįgaliuosius ir juos praleidžia be eilės. Prie „Litexpo“ budi trys medikų ekipažai, prireikus jie teikia pagalbą laukiantiems.

„Sistema negali pasiankstinti skiepo, o žmonėms, kaip patys puikiai matote, tai – labai reikalingas dalykas. Tad ta gyva eilė yra mažiausias blogis“, – sakė vakcinacijos centro koordinatorius.

Savivaldybė pirmadieniui turi 3,2 tūkst. „AstraZeneca“ vakcinos dozių, jas tikimasi panaudoti iki vakaro. Vakcinavimo centras pirmadienį veiks iki 19 valandos.

Šalyje prieš savaitę prasidėjus masinei vakcinacijai, skiepijami visi pilnamečiai asmenys, o „BioNTech“ ir „Pfizer“ vakcina – nuo 16 metų.

Nuo COVID-19 pirma vakcinos doze paskiepyta apie 40 proc. gyventojų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

(Ne)bandomas triušis

(Ne)bandomas triušis portretas
Kaži kodėl visi su striukėmis, apsirengę šiltai? Nejaugi ten taip šalta? Nes Kaune šiandien visi vasariškai apsirengę prie +26 C. :D

Anonimas

Anonimas portretas
Po kiek vanduo ?

matosi

matosi portretas
tai tie /avinai kurie kelialapio/paso/ i AA sekmingos keliones i skaistyklos paskirstymo punkta
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių