Quantcast

Prie Kalėdų eglės – policijos sargyba

Kauno Rotušės aikštėje policijos patrulių ekipažas nuo šiol budės kiekvieną vakarą.

Tokių priemonių viešosios tvarkos sergėtojai nutarė imtis po "Kauno dienos" rašinio, kai paaiškėjo, kad vakarais čia girtaujama ir pažeidžiama viešoji tvarka.

Trečiadienio vakarą šalia Kauno arkivyskupijos kurijos budėjimą pradėjo patrulių ekipažas.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato viešosios policijos patrulių rinktinės pirmojo būrio specialistas Kęstutis Ločeris žadėjo, kad nuo šiol kasdien pareigūnai stengsis ne epizodiškai, o nuolat iki pat vėlaus vakaro stebėti situaciją Rotušės aikštėje: "Čia budės patruliai su tarnybiniu automobiliu, nes bene daugiausiai problemų gali kelti nedrausmingi vairuotojai. Nesame naivūs ir suprantame, kad atvirai girtaujančių jaunuolių tikriausiai nesučiupsime. Jiems pakanka pamatyti pareigūnus, kad padėtų į šalį savo turimus gėrimus. Vis dėlto, jei pasitaikys įžūlesnių viešosios tvarkos pažeidėjų, jie tikrai turės atsakyti už savo veiksmus."

Pareigūnas teigė tikįs, kad patruliai atlliks prevencinį darbą. Jų akivaizdoje jaunimas nedrįs viešai vartoti alkoholinius gėrimus, triukšmauti ar kitaip drumsti miesto ramybę. Tai leis kitiems kauniečiams ar miesto svečiams iki pat vėlumos jaustis saugiai šalia žėrinčios Kalėdų eglės.

"Suprantame, kad visur pasitaiko ir negerų dalykų. Nesame abejingi ir žinioms, kurias sužinome iš spaudos. Į tai atsižvelgiame. Ne išimtis ir šis kartas. Dalis jaunimo turi savybę labai "išsišakoti", jei tik pajunta, kad nėra jokios priežiūros. Jei dabar nesiimtume priemonių Rotušės aikštėje, vėliau galime tikėtis chaoso, o jį suvaldyti būtų dar sunkiau, – pastebėjo K.Ločeris. – Atrodytų, kad jaunuoliai turėtų įvertinti, jog greta Rotušės yra Kauno arkikatedra bazilika, kitos bažnyčios, bet akivaizdu, kad kartais jiems šventi dalykai nė motais."

Teisėsaugininkai prasitarė, kad jaunuoliai automobiliais į Rotušės aikštę dar labiau plūstelėjo, kai buvo pastatytas kelio ženklas, draudžiantis naktimis stovėti aikštelėje prie Kauno pilies. Imta svarstyti, ar nevertėtų draudžiamojo kelio ženklo pastatyti ir Rotušės prieigose. Saugaus eismo komisijos nariai artimiausiu metu žada šį klausimą aptarti.


Šiame straipsnyje: kalėdos 2008

NAUJAUSI KOMENTARAI

Yra klaidų

Yra klaidų portretas
Citata iš 5-os pastraipos: „Jų akivaizdoje jaunimas nedrįs viešai vartoti alkoholinius gėrimus, triukšmauti ar kitaip drumsti miesto ramybę.“ Reikia rašyti taip: „(...) vartoti alkoholinių gėrimų (...)“

ineffable

ineffable portretas
Tai visai tegul uzdeaudzia nakti center stovet ir neliks problemos

skaitytoja

skaitytoja portretas
nemanau kad zenklas yra iseitis....
VISI KOMENTARAI 4

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių