Quantcast

Prezidentūra apie Vilniui perskirstytas vakcinas: normali sistema būtų leidusi išvengti aistrų

Prezidento vyriausiasis patarėjas Simonas Krėpšta teigia, kad Sveikatos apsaugos ministerijos sprendimo perskirstyti dalį vakcinų, nukreipiant jas į Vilniaus regioną, įgyvendinimas nebuvo tinkamas. Prezidentūros nuomone, aiški vakcinų perskirstymo į juodąsias savivaldybes sistema leistų išvengti papildomų ginčų tarp savivaldybių.

„Tokią situaciją padėtų suvaldyti normali sistema, kur būtų aiškiai pasakyta, kad juodosios savivaldybės tam tikrą laikotarpį gauna daugiau vakcinų ir visi aiškiai bei skaidriai žinotų, kad jeigu kita savivaldybė taps juoda ir susirgimų skaičius išaugs, ji taip pat gaus papildomą skaičių vakcinų. Tokia sistema ir sklandus jos įgyvendinimas būtų daug prasmingesnė ir tikrai nekeltų papildomų aistrų“,– antradienį surengtoje spaudos konferencijoje sakė S. Krėpšta.

Prezidento patarėjas pažymi, kad suprantama, dėl ko SAM nusprendė skirti daugiau vakcinų sostinei, tačiau, S. Krėpštos nuomone, problema kyla dėl to, kad savivaldybės, kurioms vakcinų kiekiai buvo sumažinti, apie tai sužinojo likus vos kelioms valandoms iki skiepų gavimo.             

„Šio sprendimo logiką galima suprasti, bet sprendimo įgyvendinimas tikrai nėra tinkamas. Mes girdėjome pranešimų, kad sprendimas apie mažinamus vakcinų kiekius regionams buvo pateiktas vos prieš kelias valandas iki fakto. Miestai turėjo atšaukti suplanuotą skiepijimą“, – tvirtino S. Krėpšta.

ELTA primena, kad dėl sudėtingos epidemiologinės situacijos Vilniaus mieste nuspręsta perskirstyti savaitgalio bei pirmadienio vakcinų siuntas ir skirti sostinės vakcinacijos centrams 44 proc. visų gautų vakcinų, t. y. 46 512 dozių.

Alytaus miesto, Alytaus rajono, Druskininkų, Elektrėnų, Kaišiadorių rajono, Kauno miesto, Lazdijų rajono, Marijampolės, Panevėžio miesto, Šalčininkų rajono, Širvintų rajono, Švenčionių rajono, Trakų rajono, Ukmergės rajono, Varėnos rajono, Vilniaus rajono, Visagino savivaldybėms bus pristatyti anksčiau numatyti nepakitę vakcinų dozių kiekiai. Dėl įvykusio vakcinų perskirstymo dalis vakcinacijai užsiregistravusių asmenų kitose šalies savivaldybėse turės šiek tiek palaukti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių