Quantcast

Premjeras atsakė R. Šimašiui: negalima žiūrėti tik iš savo kunigaikštystės

Premjeras Saulius Skvernelis sureagavo į Vilniaus mero Remigijaus Šimašiaus kritiką Vyriausybei dėl ketinimų taikyti Nekilnojamojo turto mokestį. Premjeras teigia, kad meras turėtų žiūrėti ne tik iš savo varpinės, bet visos Lietuvos akimis.

„Regionai, savivalda labai svarbu. Negalime žiūrėti tik iš savo varpinės ar kunigaikštystės. Atleiskite, keistai skamba, kai vienos savivaldybės vadovas daro viešus pareiškimus, kad Vyriausybė su mokestinių įstatymų pakeitimais, kurie dar nėra priimti, bet tikiuosi, kad bus padaryti, – skriaudžia vieną ar kitą miestą“, – turėdamas galvoje Vilniaus mero komentarus dėl Vyriausybės planuojamo nekilnojamojo turto mokesčio, sakė premjeras.

Kartu jis šaržuodamas pridūrė, kad toks R. Šimašiaus požiūris neatitinka valstybinio intereso.

Neskriausim visos Lietuvos, kai reikės objektų, kurie yra sostinei skirti, bet finansuojami visos Lietuvos, ar tai būtų kultūros nacionalinės salė, ar nacionalinis stadionas.

„Jeigu tokį požiūrį turėsime... Mes pasiryžę palikti nekilnojamojo turto mokesčio dalį tiems, kurie labiausiai yra skriaudžiami, bet tada neskriausim visos Lietuvos, kai reikės objektų, kurie yra sostinei skirti, bet finansuojami visos Lietuvos, ar tai būtų kultūros nacionalinės salė, ar nacionalinis stadionas – visos Lietuvos gėda... Tai jeigu tokiu požiūriu žiūrėsime, kad tik savo varpinę matome, tai tada mes galime vėl susiskaldyti į atskiras savivaldybes ir bandyti išgyventi lokaliai negalvodami apie valstybės poziciją ir valstybės prioritetus. Kviečiu bendradarbiavimui, Vyriausybė yra pasiruošusi ir atvira“, – prezidento Gitano Nausėdos organizuotame regionų forume teigė premjeras.

ELTA primena, kad Vilniaus meras R. Šimašius savo feisbuko paskyroje kritikavo Vyriausybės inicijuojamą Nekilnojamojo turto mokesčio įstatymą. R. Šimašius teigė, kad šis mokestis yra „antiišradimas“: „Logiška argumentacija, kad šis mokestis pakeistų kitus mokesčius, taip pat lieka tik tuščios kalbos, nes mokestinės naštos mažinti ši valdžia nebesiruošia. O kad NT mokestis nukeliauja ne vietos savivaldybei, bet valstybei – čia toks kaip ir antiišradimas gaunasi, paneigiantis Vakarų pasaulio praktiką“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Manau

Manau portretas
Kad iš vis mūsų Lietuvai nepasisekė dėl vyriausybės,todėl ir Vilnius turi bukaprotį norintis sostinę paversti iškrypėlių ir valdyti taip kaip sugalvoja.Trypti mūsų šviesių žmonių atminimą.

aitvaras

aitvaras portretas
Nepasiseke Vilniui su meru,Kaip Kaunui su Sustausku.Panasus durnius Vilniu valdo.Dar galima prideti nutautejes ir supederastejes durnius.Vilniaus nutauteje mutantai ir kitatauciai issirinko sau tolygu mera.Vargas bus Lietuvai,kol Vilniuje 95 procentu lietuviu negyvens.....

Alis...

Alis... portretas
visam normaliame pasaulyje visuotinas turto mokestisyra,- kad ir po 1 eurą, bet NT mokestis turi būti be jokių išimčių,- tada administravimas bus paprastesnis ir pigesnis...
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių