Quantcast

Prasiskolinusios sostinės mero komandiruotėms - ketvirtis milijono litų

Vilniaus mero Artūro Zuoko ir kitų valdžios atstovų komandiruotės miesto biudžetui jau kainavo mažiausiai ketvirtį milijono litų. Pats meras dalyvavo 27-iose kelionėse Europos miestuose, Tailande, Kinijoje, Izraelyje ar JAV, ketvirtadienį rašo savaitraštis Vilniaus diena.

Toliausiai – Bankokas

Mero A.Zuoko komandiruotės šią kadenciją jau iš viso kainavo 112,5 tūkst. litų. Kaip teigiama miesto savivaldybės atsiųstame atsakyme, A.Zuokas per beveik trejus metus nuo kadencijos pradžios vyko į 27 darbines komandiruotes, kurios buvo apmokėtos iš savivaldybės biudžeto ir vidutiniškai kainavo po 4167 litus.

Kaip teigiama savivaldybės atsiųstame atsakyme, meras į komandiruotes vyko kitų miestų, su kuriais pasirašytos susigiminiavimo sutartys, merų, investuotojų, įvairių ES institucijų ir pareigūnų, tarptautinių organizacijų, kurių narys yra Vilnius, kitų valstybinių institucijų kvietimu.

"Per vizitus meras susitikdavo su potencialiais investuotojais, derėjosi dėl įvairių miestų projektų finansavimo, kalbėdavosi su bankų atstovais, domėjosi įvairių miestų viešojo transporto sistemomis, dalyvavo susitikimuose su miestų vadovais, oficialiuose ekonomikos ir kultūros renginiuose", – tvirtino savivaldybės atstovai.

A.Zuokas nevengė ir gana egzotiškų kelionių. Iš įsimintinesnių – 2011 m. rugsėjį Tailando sostinėje Bankoke susitiko su miesto vadovais, turizmo atstovais ir verslininkais, 2012 m. lapkritį vyko į su Vilniumi susigiminiavusį Kinijos Guangdžou miestą, šių metų balandį ieškojo investuotojų bendrovei "Air Lituanica" Pietų Afrikos Respublikoje, o gegužę Tel Avive susitiko su Izraelio prezidentu Shimonu Peresu. Net kelis kartus meras vyko į Italiją pasirašyti miestų giminystės sutarčių ar domėtis viešojo transporto sistemomis.

Apie JAV pamiršo?

Beje, savivaldybės sąrašuose neįtrauktos pastarosios mero komandiruotės, tarp jų – ir garsioji lapkričio 6 d. išvyka į JAV. Čia meras lankėsi Niujorke ir San Fransiske, kur ne tik susitiko su potencialiais investuotojais, bet ir spėjo užsukti į bendrovės "Google" būstinę bei pasimatuoti "Google" akinius. Tuomet savivaldybės atstovai tvirtino, kad dėl tokio nukrypimo į šalį trečdalį visų komandiruotės išlaidų (o ji atsiėjo apie 20 tūkst. litų) padengs pats meras. Lieka tikėtis, kad taip ir įvyko, nes informacijos apie tai nėra.

Vicemero Jaroslavo Kaminskio komandiruotės atsiėjo perpus pigiau – beveik 52 tūkst. litų. Jis į užsienį, t. y. Lenkiją, Latviją, Suomiją, Vokietiją, JAV, Rusiją ir kitas valstybes, vyko 25 kartus, o vienas vicemero vizitas vidutiniškai kainavo 2074 litus.

Administracijos direktorius Valdas Klimantavičius vyko į dešimt vizitų, vienas vidutiniškai kainavo 3940 litų, taigi, iš viso – beveik 40 tūkst. litų.

Vicemero Jono Pinskaus komandiruočių sąrašas Vilniaus vadovų kontekste atrodo kukliausiai – jis į vizitus (Rusiją, Vokietiją, Ispaniją, Prancūziją, Estiją) vyko devynis kartus, vidutiniškai viena kelionė kainavo 2873 litus, iš viso – 26 tūkst. litų.

Brangi patarėja

J.Pinskų pagal komandiruočių išlaidas pralenkė netgi mero patarėja, JAV lietuvė Rasa Razgaitis. Nors ji vyko tik į penkias komandiruotes, tačiau vienas jos vizitas vidutiniškai atsiėjo brangiausiai – 5469 litus, o visi – apie 27 tūkst. litų. Kur ji vyko konkrečiai, nenurodoma, galima tik įtarti, kad kelionės buvo ne į Europos valstybes. Taip pat nežinia, ar į šį sąrašą įtraukta jau minėta prieš kelias savaites vykusi komandiruotė į JAV, kur R.Razgaitis prieš sugrįždama į Lietuvą praleido nemažą dalį savo gyvenimo. Tačiau ji, priešingai nei meras, per šią komandiruotę lankėsi tik Niujorke, tad visos vizito išlaidos – 5,7 tūkst. litų – greičiausiai bus padengtos iš biudžeto.



NAUJAUSI KOMENTARAI

sultonas

sultonas portretas
Tai gali ji kas nors sustabdyt ar ir toliau švaistis pinigus.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių