Quantcast

Prasidėjo tris dienas truksianti paroda „Studijos 2019“

Lietuvos parodų ir kongresų centre „Litexpo“ ketvirtadienį atidaryta tarptautinė mokymosi, žinių ir karjeros planavimo paroda „Studijos 2019“.

Tris dienas vyksiančioje parodoje prisistatys Lietuvos universitetai, kolegijos, profesinės mokyklos, kalbų mokymo bendrovės, Lietuvos verslo įmonės, vyks daugiau kaip šimtas renginių.

Parodos atidaryme įžanginį žodį taręs premjeras Saulius Skvernelis pasidžiaugė, kad per 17-ka parodos gyvavimo metų užaugo nauja karta. Jis linkėjo jaunimui drąsiai rinktis gyvenimo kelią ir nebijoti suklysti.

„Pirmiausiai kreipiuosi į moksleivius. Pasirinkti, nuspręsti dėl savo ateities nėra lengva. Daug patarimų, daug dvejonių, daug pasakymų: rinkis tokią specialybė - nepasigailėsi, rinkis tokią - čia populiaru, turtingai gyvensi, o šita neperspektyvi. Spaudžia tėvai, spaudžia draugai, kas madinga, o kas ne. Visi mes klystame ir kartais į kavą įsidedame druskos. Tai yra mūsų patirtis, neįkainojama, jos niekas kitas negali patirti. Aišku, yra gerokai blogiau, kai tau nežinant į kavą druskos kažkas kitas įdeda. Tai tokia patirtis nėra gera. Aš noriu pasakyti - klausykit savo širdies, savo svajonių ir rinkitės tai, ką norite, nebijokite suklysti. Aš galbūt ne pats geriausias esu pavyzdys, bet klydau ne kartą, taip pat - ir kur studijuoti, ką studijuoti. Bet ką jūs bedarytumėte, vis tiek galiausiai tapsite tuo, kuo jūs esate. Bet kai jūs patys nueisite savo kelią, galėsite pasakyti: aš esu laimingas, tai mano kelias, mano klaidos, mano sėkmės ir tai mano gyvenimas“, - atidarydamas parodą „Studijos 2019“ sakė S. Skvernelis.

Moksleivius parodoje kvies mokyklų stendai, renginiai, konkursai, profesijas bus galima ir išbandyti naudojantis išmaniais simuliatoriais ir moderniausiomis technologijomis.

Šių metų parodos „Studijos 2019“ akcentas - karjeros planavimas. Parodos turinys orientuotas į praktines žinias, kaip įkurti verslą, kaip pasirinkti tarp darbo pasiūlymų, kaip parengti išskirtinį CV, kam reikalingas motyvacinis laiškas, kaip vyksta darbo pokalbis.

Pirmą kartą Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos stende dirbs profesionalios karjeros konsultantės iš didžiausių Vilniaus gimnazijų, Lietuvos karjeros specialistų asociacijos. Abiturientų ir vyresniųjų klasių mokinius ministerijos stende taip pat konsultuos Nacionalinio egzaminų centro, Lietuvos aukštųjų mokyklų asociacijos bendrajam priėmimui organizuoti, Studijų kokybės vertinimo centro ir Valstybinio studijų fondo atstovai.

Septynioliktą kartą vykstanti Studijų paroda kasmet sutraukia kelias dešimtis tūkstančių lankytojų. Čia galima susipažinti su visomis studijų ir profesinio mokymosi galimybėmis Lietuvoje, gauti naudingų karjeros planavimo patarimų, kaip nepasiklysti renkantis tarp tūkstančių specialybių.

Per 17 metų paroda „Studijos“ išaugo į penkias ekspozicijų sales.


Šiame straipsnyje: parodaStudijos 2019Litexpo

NAUJAUSI KOMENTARAI

Buves polis

Buves polis portretas
Tik ne policija. Isvarysiu sunu is namu jeigu dirbs polis.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių