Quantcast

Prasideda požeminės pėsčiųjų perėjos Konstitucijos prospekte rekonstrukcija

Nuo gruodžio 12 d. pusę metų truksiančiai rekonstrukcijai uždaroma požeminė pėsčiųjų perėja Konstitucijos prospekte (ties stotelėmis „Europos aikštė“). Po remonto ji taps saugesnė ir patogesnė, informuoja Vilniaus savivaldybė.

Požeminė pėsčiųjų perėja bus iš esmės modernizuojama: keičiamos susidėvėjusios statinio konstrukcijos, įrengiamas viešasis tualetas, naujas liftas ir nauja ventiliacijos sistema. Po rekonstrukcijos kairėje Konstitucijos prospekto pusėje gyventojų patogumui atsiras dar vienas išėjimas – iš Europos aikštės požemine pėsčiųjų perėja leis pasiekti ne tik kitą gatvės pusę, bet ir Baltąjį tiltą.

Požeminė pėsčiųjų perėja bus rekonstruota statomo verslo centro „Artery“ vystytojų lėšomis.

Laikinai keisis pėsčiųjų ir automobilių eismo organizavimas

Dėl požeminės pėsčiųjų perėjos rekonstrukcijos, nuo gruodžio 12 d. ja kirsti Konstitucijos prospekto nebus galima. Pereiti gatvę bus galima jau egzistuojančiomis šviesoforais reguliuojamomis perėjomis sankryžoje su L. Kačynskio gatve ir sankryžoje su Gegužės 3-iosios gatve.

Darbų zona dėl žmonių saugumo bus aptverta kiek plačiau, todėl jos apeiti kairėje Konstitucijos prospekto (porinių pastatų numerių) pusėje prie pat važiuojamosios gatvės dalies nebus galima. Gyventojų prašome atkreipti dėmesį į darbų zoną ir pėsčiųjų takus žyminčius ženklus.

Eismo organizavimo specialistai stebės pėsčiųjų srautų pasikeitimus. Pagal juos planuojama koreguoti sankryžų šviesoforų signalų trukmę, kad gyventojams eismą leidžiančio signalo reikėtų laukti trumpiau.

Kairėje Konstitucijos prospekto pusėje taip pat laikinai bus keičiamas automobilių eismo organizavimas – dėl darbų ties pėsčiųjų perėja laikinai naikinama A juosta, o likusios dvi eismo juostos bus siauresnės. Planuojama, kad važiuojamojoje gatvės dalyje laikini pokyčiai bus įvesti nuo gruodžio 19 d. ir galios apie keturis mėnesius. Apie tai vairuotojai dar bus informuoti papildomai.

Dalis požeminėje pėsčiųjų perėjoje esančių parduotuvių tęs darbą ir rekonstrukcijos metu. Jas pasiekti klientai galės įeidami į pėsčiųjų perėją tik iš Europos aikštės pusės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Matyt

Matyt portretas
pusmeris Šimašius čia sau prieglobstį ruošia po paminklų nukelimo Antakalnio kapinese ....

Pastebėjimas

Pastebėjimas portretas
Vieta, kuri skirta mamoms su vežimėliais arba neįgaliesiems, įveikiama tik su alpinizmo įranga. Gal naujieji projektuotojai padarys su protu ir nuolydis bus įveikiamas be kablių ir karabinų.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių