Quantcast

Prasidėjus varliagyvių migracijai – eismo ribojimai Vingio parke

Pavasariui jau džiuginant šiltesniais orais ir kviečiant išeiti į gamtą, iš žiemojimo vietų bunda gyvūnai. Kaip ir kiekvienų metų kovą, varliagyviai jau ima gausiomis grupėmis migruoti į nerštavietes – vandens telkinius. Saugodamas gyvąją gamtą, Vilnius tradiciškai Vingio parke įveda laikinus eismo ribojimus.

Anot gamtininkų, varliagyvių migracija urbanizuotose teritorijoje yra unikalus reiškinys, vykstantis tik labai žaliuose miestuose. Be to, šie gyvūnai yra svarbi biologinės įvairovės ir gamtos mitybinių grandinių dalis. Deja, mieste varliagyvių tyko papildomi pavojai – jiems tenka kirsti nuo miesto neatsiejamus judrius parkų takus bei gatves. Migruojantys varliagyviai, pajutę kelio virpesius, sustingsta, todėl daug jų žūsta po automobilių ratais.

Eismo ribojimai Vingio parke bus taikomi nuo kovo 20 d. iki balandžio 25 d. imtinai.

S. Žiūros nuotr.

Jų metu draudžiamas visų motorinių transporto priemonių eismas, išskyrus aptarnaujantį transportą, kuris šia atkarpa turės judėti itin atsargiai.

Skirtingai nei ankstesniais metais, šiemet šių laikinų ribojimų kontrolę įgyvendinti bus paprasčiau, nes M. K. Čiurlionio gatvėje, įvažiavus iš Geležinio Vilko gatvės, nuo metų pradžios veikia automatiniai užtvarai.

Jie ribojimų metu į Vingio parko teritoriją leis įvažiuoti tik aptarnaujančiam transportui. Apie laisvų automobilių stovėjimo vietų kiekį informuojančios švieslentės iki balandžio 25 d. nuolat rodys, kad laisvų vietų nėra.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vilnietė

Vilnietė portretas
O kodėl būtina į Vingio parką važiuoti su automobiliu? Ar nepakanka Vilniuje gatvių-prašau važinėkit, kiek širdis geidžia.Bet ne, būtina važiuoti per parką, nes matyt jau visi invalidai, be kojų, paeit negali, nors išlipę iš savo auto eina bėgioti, sportuoti, šunį vedžioti.Kita gyvybė nesvarbi, svarbus tik jūsų patogumas, nejaugi žmonės nebeturi atjautos, gailesčio, užuojautos, pagarbos gyvybei?Kur dingsta žmogiški jausmai, kas juos žudo žmonėse?

Reikia

Reikia  portretas
Saugot prancūzus

Ziauru ...

Ziauru ... portretas
Kuo toliau, tuo sprendimai kvailesni. Ne pritaikyti kelia, o uzdrausti .... Vis atrodo, kad ateis galas biurokratu kvailoms idejoms ... bet .....
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių