Quantcast

Prakalbo vilniečių daugybę metų keikta krantinės arka

  • Teksto dydis:

Kalbančios skulptūros - jau ne naujiena, bet Vilniuje prabyla ir vamzdis, praneša LNK žinių tarnyba.

Reikia, kad jis paskambintų. Vilniečių vamzdžiu vadinama krantinės arka turi nuoskaudų. Krantinės arka klausia kaip jaustumėtės, jeigu jus vadintų ne jūsų vardu. Algio Ramanausko balsu kalbanti krantinės arka neseniai prisijungė prie kelerius metus Vilniuje vykstančio projekto „Kalbančios skulptūros“. Arkos monologą parašė istorikas Tomas Vaiseta. MO muziejaus direktorė sako, kad idėja prakalbinti vamzdį buvo jau seniai.

Milda Ivanauskienė, MO muziejaus direktorė

- Tiesą sakant, mes truputį pabijojome. Tai yra tokia kontroversiška skulptūra, sukėlusi tiek diskusijų ir dar buvo kalbama ar čia liks ta skulptūra, ar ją reikės nukelti.

Dabar, kai vamzdžiui jau 11 metų, idėją nuspręsta įgyvendinti. Nepatenkintieji ne kartą Vilniaus merą ragino vamzdį nukelti, bet Remigijus Šimašius tokių planų niekada neturėjo.

Remigijus Šimašius, Vilniaus meras

- Pati kontroversiškiausia ne tik Vilniuje, bet ir visoje Lietuvoje, tai yra krantinės arka. Kol kas atsiliepimai tiktai geri ir labai geri. Kaip jie gali būti negeri. Skulptūra pati savaime kalba dalykus. Patinka-nepatinka, bet kalba dalykus, o čia dar ir prabyla gero aktoriaus balsu.

Patys projekto autoriai sako, kad arkos vis dar daug kas nemėgsta, bet aistros jau aprimusios, o dabar ir pati arka pasako - jos tikslas yra kalbėti apie tuos dalykus, kurie nebūtinai gražūs.

Milda Ivanauskienė, MO muziejaus direktorė

- Visam „Grigeo“ kontekste, dar kitaip nuskambėjo šitas tekstas, ir tos nuotekos, ir tos upės, ir vamzdynai, ir kokie mes esam kaip visuomenė, kaip mes sugebam diskutuoti apie dalykus.

Iš viso Vilniuje jau yra prakalbinta 21 skulptūra. Su krantinės arka prie „Kalbančių skulptūrų“ prisijungė dar du kūriniai. Tai MO skulptūrų sode įsikūrusi Ksenijos Jaroševaitės skulptūra „Sėdinti“, prabylanti aktorės Ilonos Balsytės balsu...

...ir daugybės turistų bei miesto svečių pamilta Literatų gatvės siena. Ją įgarsina aktorė Rimantė Valiukaitė.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

P

P portretas
Pastate surudyjusi vamzdi net baisu paziureti o kaina uz projekta jeigu pamenat 200 tukstantuku kaip jums.siukslyne pasieme vamzdzius uz kelis eurus o is valdzios stai tokia sumele i kisene susidejo .kai kam lietuvoj gera dirbt ir durnint zmones

Pastebėjimas

Pastebėjimas portretas
Na, kai reikia dengti ištaškytus milijonus, tada ir kanalizacijos vamzdžius prakalbinam. Sutikit, kad tai didelis menas. Absurdas

Anonimas

Anonimas portretas
Nukvakę tie menininkai...o dar tas šlykštynė Ramanauskas....gėda Vilniui. Nebenoriu ten net kojos kelti.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių