Quantcast

Pradėję veikti sostinės fontanai miestui įkvepia gyvybės

  • Teksto dydis:

Šią savaitę Vilniuje pradėjo veikti 13 miesto fontanų, kurie ne tik pagyvina sostinės aikštes ir skverus, bet ir kviečia vilniečius išeiti į miestą bei susitikti jų pamėgtose miesto erdvėse.

Fontanai jau pradėjo veikti Europos, V. Kudirkos ir Rotušės aikštėse, dar vienas fontanas puošia Justiniškių (Taikos g. 68) gyvenamojo rajono aplinką,  keturi fontanai džiugina Bernardinų sodo lankytojus. Vienas didžiausių sodo traukos objektų – šviečiantis ir pagal muziką vandenį aukštyn čiurškiantis fontanas. Fontanai jau veikia ir miestiečių pamėgtuose skveruose – Odminių, K. Sirvydo, Vokiečių, Vašingtono ir S. Moniuškos.

Jau ruošiamas sezonui ir Bajorų kalvų fontanas (Fizikų g. 12, ,,Bajorų kalvų“ kvartale): atnaujinama baseino apdaila, remontuojama hidroizoliacija.

Visi miesto fontanai veiks iki sezono pabaigos – rugsėjo 30 d., arba kol leis oro sąlygos. Fontanai ir geriamojo vandens fontanėliai per sezoną vidutiniškai sunaudoja apie 2 tūkst. kubinių metrų vandens.

Sostinėje veikia ir geriamojo vandens fontanėliai: prie jų atsigaivinti karštą dieną galima Vingio parke, Žirmūnų paplūdimyje, Valakupių I ir II paplūdimiuose bei Bernardinų sode.


Šiame straipsnyje: fontanaiaikštėsVilnius

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių