Quantcast

Poliklinikose — mokinių spūstis

Prieš mokslo metus mokiniai privalo pasitikrinti sveikatą, tačiau norint gauti medikų pažymas Kauno gydymo įstaigose jiems tenka nueiti ilgus kryžiaus kelius.

Prieš mokslo metus mokiniai privalo pasitikrinti sveikatą, tačiau norint gauti medikų pažymas Kauno gydymo įstaigose jiems tenka nueiti ilgus kryžiaus kelius.

Pusė medikų atostogauja

Bandantiems patekti pas Centro poliklinikos Vaikų skyriaus gydytojus kartais reikia laukti po savaitę ir daugiau. Iš 16 pediatrų pusė atostogauja, o artėjant rugsėjui moksleiviai prisiminė, kad reikia pasitikrinti sveikatą. „Per tris valandas, kiek privalau dirbti, galiu priimti tik šešiolika vaikų. Bet dažnai sėdžiu ir po darbo valandų“, - sako gydytoja pediatrė Virginija Kerienė.

Medikės teigimu, kelis vasaros mėnesius pacientų buvo nedaug, bet moksleiviai į polikliniką neskubėjo. Gydytojai būtų galėję vaikus apžiūrėti neskubėdami. S.Daukanto vidurinės mokyklos penktaklasė Ieva pasitikrinti atėjo su močiute. Prieš patenkant pas gydytoją slaugytoja, kaip ir kitus pacientus pasvėrė mergaitę, pamatavo ūgį, patikrino regėjimą. „Per atostogas užaugau penkis centimetrus, jaučiuosi gerai. Vasarojau kaime, daug plaukiojau ir važinėjau dviračiu“, - guviai pasakojo penktaklasė.

Sveikų vaikų nedaug

Broliukus šeštaklasį Joną ir ketvirtaklasį Tomą į polikliniką atvedęs tėtis sakė jog bus ramiau, kai žinos, kad sūnūs yra sveiki. „Gerai, kad reikalaujama sveikatos pažymų. Per mokslo metus vaikus nuvesti pas gydytojus neprisirengiame, trūksta laiko“, - sakė vyriškis.

Dažniausiai gydytojai pastebi moksleivių laikysenos, regos pakitimų, pilnapadystės atvejų. “Taip yra todėl, kad paaugliai ilgai sėdi prie kompiuterių, mažai juda. Tėvai dažnai net nežino, kad jų vaikai turi tokių bėdų. Jei pakitimai rimtesni, nusiunčiame konsultuotis pas specialistus, skiriame tyrimus“, - sakė Vaikų skyriaus vyresnioji gydytoja Vida Žukienė.

Mokyklose gydytojų nėra

Dainavos poliklinikos Vaikų skyriaus vyriausioji ordinatorė Aldona Tamulevičienė aštuonmetei Gretai patarė susirūpinti regėjimu, o gal ir nešioti akinius. Penkiolikametei Simonai ji išrašė siuntimą pas kardiologą: mat įtarė širdies ydą. “Pastebime, kad per vasarą nemažai vaikų ištįso, priaugo per daug svorio. Matyt, mamos ir močiutės juos gerokai palepino. Patariame valgyti mažiau saldumynų, negerti įvairiais dažikliais pasaldintų gėrimų“, - sakė gydytoja.

Dainavos poliklinikos Vaikų skyriaus pacientams talonėlių pas gydytojus nereikia laukti po savaitę ar ilgiau: patenkama vėliausiai po dviejų dienų. Tačiau prie medikų kabinetų tenka prasėdėti ne po vieną valandą. “Gaila, kad mokyklose nebeliko medicinos kabinetų“, - sakė su septintoke dukra priėmimo pas gydytoją laukusi Liuda Sadauskienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių