Pereiti į pagrindinį turinį

Policija: tramdydami lenkų futbolo sirgalius bendradarbiausime su daug institucijų

2013-07-30 14:00
Eugenijaus Onaičio nuotr.

Ketvirtadienį į Lietuvą atvyksiantys lenkų futbolo sirgaliai ant kojų sukėlė ne tik policiją, bet ir kitas viešojo saugumo tarnybas. Chuliganizmu ir agresija pasižymintys Poznanės „Lech“ aistruoliai šimtais būriuosis Vilniuje esančiame Lietuvos futbolo federacijos stadione.

Policijos departamento Komunikacijos skyriaus viršininkas Ramūnas Matonis pasakojo, kad policija dar tik rengia planus, kaip apsisaugoti nuo galimų sirgalių provokacijų. „Kol kas joks konkretus planas dar nėra paruoštas, nes šiuo metu viskas yra dar tik rengiama. Tiksliau viską žinosime likus dienai iki varžybų“, - kalbėjo R. Matonis.

Tikslaus pareigūnų ir jų budėjimo vietų skaičiaus specialistas atskleisti taip pat negalėjo. Jis patikino, kad policijos pareigūnams grumtis su įniršusių aistruolių minia vieniems tikrai neteks. „Bendradarbiaujame su Valstybės apsaugos tarnyba, viešojo saugumo specialistais, abiejų šalių futbolo klubais ir kitomis institucijomis“, - tvirtino Komunikacijos skyriaus viršininkas.
Jis pridūrė, kad neramumus malšins ir iš Lenkijos atvyksiantis specialus riaušių kontrolės padalinys, puikiai žinantis, kaip tramdyti įsiaudrinusius sirgalius. Šie bus tikrinami ne tik Lietuvos-Lenkijos pasienyje, bet ir netoli Vilniaus.

Ketvirtadienį Lietuvos futbolo federacijos stadione susitinka Vilniaus MFD "Žalgiris" ir Poznanės "Lech" klubas. Čia vyks pirmosios UEFA Europos lygos trečiojo kvalifikacinio etapo rungtynės.

Lenkijos futbolo klubo sirgaliai yra pagarsėję kaip vieni aršiausių fanų Rytų Europoje, todėl "Žalgiris" bilietus pardavinės kitokiu principu nei įprasta. Visi, norintys pamatyti rungtynes, juos turi įsigyti iš anksto, mat rungtynių vietoje jie nebus parduodami.