Quantcast

Policija baus protesto akcijoje dalyvavusius taksistus

Vilniaus kelių policijos valdyba ketina nubausti taksistus, trečiadienio rytą surengusius, kaip manoma, nesankcionuotą akciją sostinėje.

Vilniaus kelių policijos valdybos 2-osios kuopos vadas Žilvinas Jucius BNS sakė, kad akcijos vietoje už Kelių eismo taisyklių pažeidimus buvo surašyti keli protokolai taksi vairuotojams.

Juos ketinama bausti už pažeidimus, atliekant manevrus, šviesoforo ženklų nepaisymą. Be to, pareigūnai turi daug vaizdo medžiagos, kurią analizuos ir nustatę pažeidimus, taikys administracinę atsakomybę Kelių eismo taisykles pažeidusiems taksistams.

Pasak Ž.Juciaus, tokiai akcijai taksistai turėjo gauti savivaldybės leidimą.

Akcijos metu saugiu eismu rūpinosi 31 policijos pareigūnas.

Vilniuje trečiadienio rytą maždaug pusšimtis sostinės taksi automobilių vos judėdami suko ratus ant vadinamojo Edukologijos universiteto žiedo, stabdydami eismą.

Taksi vairuotojai protesto akciją surengė po to, kai policija, prokuratūra ir Valstybinė mokesčių inspekcija Vilniaus mieste ir jo apylinkėse pirmadienį atliko daugiau nei 60 kratų taksi įmonėse, buvo sulaikyti įtariamieji. Teisėsaugininkai teigia, jog taksi šešėliniame versle neapskaitytų pinigų suma galėjo siekti dešimtis milijonų litų.

Teismas apklausė du įtariamuosius, dar vieną suėmė

Vilniaus miesto 1-asis apylinkės teismo ikiteisminio tyrimo teisėjas trečiadienį apklausė du įtariamuosius taksi šešėlinio verslo byloje. Dar vieną įtariamąjį prokuratūros prašymu teismas leido suimti vienam mėnesiui.

Tyrimą kontroliuojanti Generalinės prokuratūros prokurorė Sigutė Malinauskienė BNS sakė, kad byloje iš viso yra suimti šeši asmenys. Jiems pareikšti įtarimai dėl turto pasisavinimo, apgaulingo apskaitos tvarkymo, dokumentų klastojimo.

Apklausomis pas ikiteisminio tyrimo teisėją siekta užfiksuoti kaltinamųjų parodymus, nes jie gali keisti parodymus ir už jų keitimą negali būti baudžiami. Bylos nagrinėjimo iš esmės teisme metu teisėjas paprastai atsižvelgia į ikiteisminio tyrimo metu užfiksuotus parodymus. Prokuratūra, nedetalizuoja, kas yra suimtieji ir apklaustieji - ar jie yra taksi bendrovių vadovai, buhalteriai.


Šiame straipsnyje: taksi Vilniujetaksi

NAUJAUSI KOMENTARAI

uuuuuuuu

uuuuuuuu portretas
pilnatis ir taip visiems sunku
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių