Quantcast

Pokyčiai Vilniuje: jungiami du policijos komisariatai

Nuo kovo Vilniuje neliks Vilniaus miesto šeštojo policijos komisariato – jis bus jungiamas su sostinės penktuoju policijos komisariatu.

Kaip skelbia Vilniaus apskrities policija, sujungus šiuos komisariatus į vieną, pareigūnai nebus atleidžiami, tačiau dalis jų dėl asmeninių priežasčių apsisprendė netęsti tarnybos arba ją tęsti kituose policijos padaliniuose.

Policija teigia, kad nesikeis ir policijos pareigūnų darbo pobūdis – įsteigus tris Veiklos skyrius, atsiras galimybė suvienodinti darbo krūvius ir lanksčiau organizuoti darbą, o įgyvendinus šiuos pokyčius, bus suvienodinta ir visų miesto policijos komisariatų struktūra ir dydis.

„Po šių struktūrinių pakeitimų tikimasi geresnio, operatyvesnio ir kokybiškesnio darbo organizavimo, prižiūrimų teritorijų suvienodinimo, optimalesnio finansinių ir žmogiškųjų išteklių panaudojimo, efektyvesnio policijos funkcijų įgyvendinimo, kokybiškesnio ir operatyvesnio piliečių aptarnavimo“, – rašoma pranešime.

Įvykus pokyčiams, įsteigtų trijų Veiklos skyrių tyrėjai ir toliau dirbs bei priims gyventojus Laisvės prospekte 80 esančiose patalpose.

Dar šiais metais komisariatas turėtų įsikurti naujame policijos pastate Sietyno gatvėje, jo statybas ketinama baigti trečiąjį ketvirtį.

Įstaiga vadinsis Vilniaus miesto penktuoju policijos komisariatu.

Pernai pradėtas statyti naujasis policijos pastatas bus vienu energetiškai efektyviausių valstybės pastatų, naudos šilumos ir elektros energiją iš atsinaujinančių šaltinių.

Šeštasis policijos komisariatas prižiūrėjo Fabijoniškių, Šeškinės, Pašilaičių ir kitų sostinės rajonų teritorijas.

Be minėtų Vilniaus penktojo ir šeštojo policijos komisariatų, Vilniuje dar veikia pirmasis, antrasis ir trečiasis komisariatai. Po reformos liks keturi teritoriniai komisariatai.

Vilniaus apskrities policijos atstovė Julija Samorokovskaja BNS sakė, kad Vilniaus apskrities policija kasdien iš Bendrojo pagalbos centro gauna nuo 600 – 1 tūkst. pranešimų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

senis

senis portretas
kai policija žulikus ir vagis gaudo o teismai paleidžia gali visus komisariatus sujungt į viena situacija nepasikeis ir nepasikeis tol kol seni chičiai nuo seimo iki komisariatu nebus pakeisti.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių