Quantcast

Pokyčiai Vilniaus VASA administracijoje: ieškos naujo vadovo

  • Teksto dydis:

Pokyčiai už mišrių atliekų tvarkymą sostinėje atsakingoje Vilniaus miesto savivaldybės įmonėje „Vilniaus atliekų sistemos administratorius“ (VASA) – nuo ketvirtadienio šalių susitarimu iš įmonės direktoriaus pareigų traukiasi ketverius metus įmonei vadovavęs Rimantas Juknevičius.

Pasak Vilniaus miesto savivaldybės Administracijos direktoriaus Povilo Poderskio, įgyvendinant atliekų sistemos pertvarką Vilniuje iššūkių buvo tikrai nemažai, vertinamas dabartinio vadovo indėlis, kad su dalimi jų pavyko tikrai gerai susitvarkyti, tačiau tenka pripažinti, kad įmonei iškelti tikslai, kad VASA užtikrintų kokybiškos paslaugos teikimą gyventojams, pasiruoštų ir be trikdžių persiorientuotų prie vežėjų zonų sistemos, atliktų įmonei deleguotą pažeidėjų kontrolę ir užtikrintų tvarką mieste, užsiimtų ir gyventojų informavimu bei švietimu atliekų tvarkymo srityje, nebuvo įgyvendinti, šiose srityse nesulaukta proveržio.

„Artimiausiu metu įmonei bus ieškomas naujas nuolatinis vadovas. Tikiu, kad įmonė tikrai gali dirbti geriau – veržliau, atsakingiau užtikrinti švarą ir tvarką mieste, taip pat nepamirštant atsižvelgti į gyventojų lūkesčius, žmonių savalaikį informavimą, edukaciją atliekų tvarkymo srityje“, – teigia Administracijos direktorius P. Poderskis.

SĮ „Vilniaus atliekų sistemos administratorius“ buvo įsteigta 2015 metais Vilniaus miesto savivaldybės Tarybos sprendimu, įgyvendinant atliekų tvarkymo įstatymo nuostatas, arba vadinamąją atliekų reformą, ir siekiant užtikrinti efektyvų atliekų tvarkymo sistemos administravimą savivaldybėse.

„Pradėtos visos reikiamos procedūros, rengiamos sąlygos, kad kuo greičiau būtų paskelbtas konkursas nuolatiniam vadovui atrinkti. Be abejonės, lūkesčiai naujajam vadovui iš miesto pusės bus nemaži, bet tikimės, kad tikrai atsiras stiprių, drąsių, kompetentingų ir iššūkių nebijančių kandidatų“, – sako Vilniaus miesto savivaldybės Administracijos direktorius P. Poderskis.

Laikinai VASA vadovo pareigas eiti, kol bus rastas nuolatinis vadovas, paskirtas Arvydas Darulis, einantis direktoriaus pavaduotojo pareigas SĮ „Vilniaus šilumos tinklai“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vilnietis

Vilnietis portretas
Mes Vilniečiai tai tikrai nesuprantam kodėl turim išlaikyti šitą biurokratų kontorą. Kai pilna savivaldybė skyrių, poskyrių, departamentų - nėra kam šiukšlėmis užsiimti - visi tik politikuoja, dirba nuotoliniu būdu iš savo sodybų ir valties ežere...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių