Quantcast

Po visą parą trukusio lietaus rytiniame Gedimino kalno šlaite fiksuota nuošliauža

  • Teksto dydis:

Gedimino kalno šiaurės rytiniame šlaite po visą parą trukusio itin intensyvaus lietaus trečiadienį ryte užfiksuota nuošliauža, pranešė Lietuvos nacionalinis muziejus.

Jo teigimu, paviršinio grunto nuošliauža nekelia grėsmės kalno stabilumui, o avarijos likvidavimo darbai jau pradėti.

Nuošliaužos vietą apžiūrėję specialistai taip pat pradėjo projektuoti priemones šlaito stabilizavimui ir galimo jos plėtimosi sustabdymui. Darbai pradėti nedelsiant pagal nuolatinę ekstremaliosios situacijos avarinių darbų sutartį.

Istorinis takas į Gedimino kalną nuo Vilnios upės pusės kurį laiką bus uždarytas lankytojams, patekti į jį galima keltuvu iš Senojo arsenalo vidinio kiemo.

Kaip pranešė muziejus, kalno būklė nuolat stebima: šiuo metu fiksuojamas padidėjęs vandens lygis, tačiau pats kalnas yra stabilus.

Fiziškai apžiūrimi visi Gedimino kalno šlaitai ir vertinama jo būklė po lietingos vakarykštės dienos.

„Fiziškai apžiūrimi visi Gedimino kalno šlaitai ir vertinama jo būklė po lietingos vakarykštės dienos“, – nurodoma pranešime.

Nacionalinis muziejus neatmeta naujų įtrūkių ir nuošliaužų galimybės, mat situacija priklausys nuo tolesnių orų.

Slenkantis supiltinis gruntas daro žalą vizualinei kalno išvaizdai, bet esmingai neatsiliepia viso kalno stabilumui, nurodoma pranešime.

Ilgalaikis Gedimino kalno stabilumą ketinama užtikrinti įgyvendinus šiuo metu rengiamą ilgalaikio sutvarkymo projektą.

Projektavimo darbai buvo atnaujinti šių metų gegužę, Nacionaliniam muziejui pasirašius sutartį su nauju projektuotoju.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ernestas.

Ernestas. portretas
Melas. Lietuvos Respublikos lietuvių Velnio išpažintojų karo kurstymas, propoganda. Lietuvos Respublikos Velnio išpažintojai veikė Lietuvos teise, vardu, slėpdami, teisybę. Stagnacija tariamo socializmo sąlygomis, beviltiškoje tamsoje privalėjome įžiūrėti akinančią šviesą, o tai kas balta- be atodairos trypti ir juodinti. Dvasia, lydima aukos dvasios, gėrio idėjų kryptimi yra herojiškumas. Velnio išpažintojai okupantai ir jų kolaborantai bando išnaudoti kiekvieną progą įtikinti visuomenę ir mūsų pasaulinę, kad rezistentų herojiškumo dvasia buvo bereikšmė ir, kad auka neįsiimanti į istoriją. LR Kauno vpk, D. Žukauskas, M. Baršys. G. Žaliagiris, N. Žaliagirytė Venckienė, A. Venckus. V. Adamkus, A. Kubilius. Všį Ernmar Respublika. 1.2 procento gyventojo paramos 2022 metų forma. Luminor LT294010051005573106. Direktorius, Ernestas Marcinkevičius.

idiotu inkubatorius

idiotu inkubatorius portretas
Gedimino kalnas kaip niekas kitas gerai simbolizuoja ir Lietuvos būklę.

srebėtojas

srebėtojas portretas
Ar ne gana su tuo kalno šlaitų tvirtinimu- pinigų plovimu??? Kol medžiai augo, jokių slinkimų nebuvo. Dabar tegul tas kas įsakė iškirsti medžius ir finansuoja tuos slinkimų šalinimus..
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių