Quantcast

Po skandalų su policija prabilo A. Zuokas: skyrybų priežastis – alkoholis

  • Teksto dydis:

Su buvusiu sostinės meru Artūru Zuoku besiskirianti Vilniaus savivaldybės tarybos narė Agnė Zuokienė antradienį kreipėsi į policiją dėl prieš ją naudojamo smurto. Į politikų namus skirti sutuoktinių barnio skubėjo policijos pareigūnai.

Trečiadienį A. Zuokas žiniasklaidai neigė smurtavęs.

„Tik Dievas ir Agnė gali atsakyti. Jokio smurto niekada nėra buvę ir nebus“, – teigė jis, paklaustas, kas įvyko antradienį.

 A. Zuokas: Agnei reikia pagalbos

Ketvirtadienį politikas jau buvo atviresnis, nusprendė, kad reikia visuomenei paaiškinti jų šeimoje susiklosčiusią nemalonią situaciją.

„Nežinau, ką ir kaip rašyti, bet žinau, kad turiu kažkaip bandyti paaiškinti ar pasiaiškinti. Visą naktį ir rytą kalbuosi su savimi...“, – feisbuke komentavo A. Zuokas.

Politikas tvirtina, kad jo buvusiai žmonai Agnei reikia pagalbos, kurios nei jis, nei artimieji negali suteikti.

„Agnei reikia pagalbos, kurios, deja, nei aš, nei dauguma artimųjų nebegalime suteikti. Prašau, palaikyti ją, nors tai ir nėra lengva. Per ilgą laiką artimųjų gailestis virto nuolaidžiavimu, o Agnei – paskata nesikeisti...

Agnei reikia pagalbos, kurios, deja, nei aš, nei dauguma artimųjų nebegalime suteikti. Prašau, palaikyti ją, nors tai ir nėra lengva.

Vėliau susidūrėme su įstatymais, kurie išaukštindami „asmens paslaptį“ sukuria būtent tokias situacijas, kuriose asmuo, kuriam labiausiai reikia pagalbos, paliekamas vienas su savo „paslaptimi“. Ir tai vadinama žmogaus teise, nors ji veda į pražūtį. Sakoma, negalima kitam perimti žmogaus naštos. Galima tik žmogui padėti ją nusimesti, bet tik jam pačiam to norint. Kaip pasiekti ar pažadinti tą norą!“ – rašo A. Zuokas.

Politikas po garsiai nuskambėjusio šeimyninio barnio žmonių prašo būti supratingais ir po A. Zuokienės įrašais nerašyti piktų ir užgaulių komentarų, o geriau raginti moterį ieškoti pagalbos tęsiantis įtemptam skyrybų procesui.

„Prašau nerašyti piktų ir užgaulių komentarų po Agnės įrašais, kurie yra apsvaigimo būsenos vaisius. Prašau, jei galite, rašykite: „Agne, tu gali padėti sau. „Dėl savęs, ir dėl tų, kurie tave myli“, – juk taip daug metų raginai moteris rūpintis savo sveikata...‘‘. Būtent taip buvo parašyta ant rožinio autobusėlio, kurį aplankė šimtai tūkstančių moterų. Mielos moterys, prašau, dabar jūsų eilė paraginti Agnę susirūpinti savo sveikata“, – su pagalbos prašymu padėti žmonai kreipėsi buvęs sostinės vadovas.

Turi priklausomybę nuo alkoholio

Po pastarąsias dienas skambančių kaltinimų A. Zuokas LNK laidoje prakalbo apie šeimą slegiančias problemas ir neva buvusį smurtą prieš žmoną. „Tai – visiškai melas. Reikėtų klausti Agnės, čia jos sąžinės reikalas, bet nesu gyvenime niekada pakėlęs rankos prieš savo šeimos narius, ar tai būtų žmona, ar vaikai“, – žmonos kaltinimus smurtu LNK televizijos laidos KK2 žurnalistams šį ketvirtadienio vakarą 19.30 val. neigs politikas.

Šeimai atsidūrus dėmesio centre A. Zuokas nusprendė atskleisti, pasak jo, tikrąją skyrybų ir konfliktų priežastį. Pasak A. Zuoko, tai – alkoholis. „Iš tikrųjų daug šiandien tenka išgyventi visokiausių kaltinimų, visokių nesąmonių, kurios, natūralu, veikia tiek mane, tiek ir vaikus, ir aplinkinius. Noriu pasakyti, kad vienintelė priežastis, kodėl šiandien aš ir Agnė mes esame tokioje situacijoje – tai yra priklausomybė nuo alkoholio, ilgametė priklausomybė“.

Noriu pasakyti, kad vienintelė priežastis, kodėl šiandien aš ir Agnė mes esame tokioje situacijoje – tai yra priklausomybė nuo alkoholio, ilgametė priklausomybė.

Pasak A. Zuoko, ir jis, ir visa šeima Agnei padėti bandė ne kartą, šeima lankėsi pas specialistus. „Tai sena problema. Su ja mes bandėme kovoti būdami šeima. Buvo geresni laikotarpiai, buvo blogesni, bet pagrindinė problema, kad tai neigiama. O kai tu neigi, nežinai, kad turi problemą, tada nebandai stotis ant kojų”, – KK2 laidoje savo įvykių versiją šį ketvirtadienio vakarą per LNK pasakos buvęs sostinės meras.

Antradienio vakarą į Zuokų namus Vilniaus Užupio mikrorajone tris kartus vykę policijos pareigūnai čia lankėsi ne pirmą kartą. Pasirodo, Agnės pareiškimų ir konfliktų būta jau anksčiau. Zuokas, neva saugodamas savo žmoną, jų neviešino. „Puikiai žinau savo žmoną. Ir puikiai žinau, ką galiu ir ko negaliu padaryti, šiuo atveju negali net kalbos būti, kad aš galėčiau pakelti ranką prieš žmoną arba prieš dar kažką“.

Moterų teisių aktyvistė, Seimo narė Dovilė Šakalienė A. Zuoko pateiktą versiją ragina vertinti kritiškai – šeimoms skiriantis tokie kaltinimai iš vyrų pusės neva dažni. „Labai dažnas naratyvas yra, kai smurtautojas neigia, kad smurtas buvo, tai yra absoliuti atvejų dauguma. Labai dažnai kaltina smurto auką, kad ji pati turi problemų. Populiariausios temos – turi psichikos sveikatos sutrikimų arba priklausomybę nuo alkoholio. Tačiau noriu atkreipti dėmesį, kad kiekvienas atvejis yra individualus ir tiktai specialistai, kasdien dirbantys toje srityje, gali ir turi įvertinti, kokia situacija yra šiuo atveju”, – sakė D. Šakalienė.

Žinomos Zuokų šeimos drama ir išskirtinis A. Zuoko interviu – šį ketvirtadienio vakarą 19. 30 val. per LNK, laidoje KK2.

A. Zuokienė kreipėsi į policiją

A. Zuokienė antradienį kreipėsi į policiją dėl prieš ją naudojamo smurto.

Sostinės policija BNS nurodė 16.46 val. gavusi pranešimą Zuokų adresu, kad prieš moterį ir vaikus smurtauja vyras.

„Pareigūnai nuvyko, priimtas pareiškimas, surinkta medžiaga tikslinimui, ji perduota Vilniaus miesto 3-iajam policijos komisariatui, kuris viską ir išsiaiškins. Pranešimas buvo dėl smurto artimoje aplinkoje“, – sakė Vilniaus policijos atstovė spaudai Julija Samorokovskaja.

Kaip teigė A. Zuokienės advokatas Kęstutis Švirinas, politikė jį informavo, kad antradienio pavakarę nebuvo įleista į šeimos butą Užupyje, taip pat – kad jai nebuvo leista pasimatyti su nepilnamete dukra.



NAUJAUSI KOMENTARAI

priklausomybė nuo alkoholio,

priklausomybė nuo alkoholio,  portretas
Nesąmonė. Elitas negeria, jie DEGUSTUOJA.

Ellen Claire

Ellen Claire portretas
Labai ačiū dr. Ilekhojie! Aš esu taip sukrėstas dėl jūsų puikaus rašybos rezultato. Meilės burtai, kuriuos jūs padarėte man, pradėjo pasireikšti iškart 20 valandą po jūsų burtų liejimo. Dabar mano vyras vėl su manimi, turėdamas tiek meilės ir laimės. Jis gailisi dėl savo poelgio ir pažadėjo likti su manimi amžinai. Dar niekada neturėjau tiek džiaugsmo! Dr Ilekhojie, jūsų burtai yra patys geriausi! Žodžiai negali pakankamai padėkoti. “„ Reikia pagalbos? „WhatsApp“ dr. Ilekhojie, 2348147400259

earht king

earht king portretas
juokas ponas nedaryk kvailysčių, kokios tavo mintys apie žmona elito kur matyta gėda turėk turi priklausomybe aukocholiui, prabilo,vyras buves meras ar padoru šmežti, savo sugulolęs meiles, žmonos gymdyves motynos vaiku, jeigu esi vyras taip neliesk vardo tokio be reikalo, gėda tau reikia turėti, ,,matai turtais nepasidalina juk abu tempete o kada į merus eidamas iš seimo juk savo kėdę žmonai agnei praleidai, taip ar mažai ten buvo prisikrauta be reilalo guobšumo akis dydeles o dabar matote aš jau esu priklausomybe nešu nuo aukovholio, va kokia meile po anklodę, paišo vyras buves meras, neteisingas ponas eis ir suktas per visus galus velio neštas ir pamestas kaip anikščiu puntukas pamestas neštas, tavo protas yra kupruotas nurašyti, ir paleisti į atsarga netinkamas rikjuotei, pilna pedis ,į stroi bata darbo bataliona, statybom vyti, ir nuo visko atleisti,
VISI KOMENTARAI 67

Galerijos

Daugiau straipsnių