Quantcast

Po renovacijos – gyventojų karas su pirmininku: remontas buvo padarytas sukčiaujant?

  • Teksto dydis:

Prieš kelerius metus viename Vilniaus daugiabutyje buvo nuspręsta atlikti kapitalinį remontą, ir, atrodo, dabar rezultatas turėtų džiuginti visus, tačiau tai – labai toli nuo tiesos. Po renovacijos tarp gyventojų ir bendrijos pirmininko prasidėjo nesibaigianti kova.

Namo gyventoja Nina sako, kad nepadaryta nieko. „Štai – mūsų laiptinė. Prašau atkreipti dėmesį į faktą, kad taip atrodė visą laiką ir nieko padaryta iš tikrųjų nebuvo. Taip pat, kol buvo tvarkoma viena fasado pusė, kita po remonto jau pradėjo luptis. Padėtis laiptinėje tik pablogėjo“, – LNK žinioms pasakojo moteris.

Nina, turinti 64 kvadratinių metrų butą, už namo remontą šešiolika metų turės mokėti po 110 eurų per mėnesį. Iš viso tai – daugiau nei 21 tūkst. eurų.

Remontą turėjusi atlikti įmonė bankrutavo, rezultato nėra, o pinigus  mokėti reikia. „Remontas buvo padarytas per sukčiavimo schemą, leisiu sau taip teigti, nes įmonė, atliekanti tą remontą, bankrutavo, o dabar, nors ir vyksta teismas, bet iš jos paimti nėra ką, o paskola banke paimta ir gyventojai turi mokėti tą paskolą, kurią paėmė bendrijos pirmininkas Aleksandras Urbanavičius“, – kalbėjo Nina.

Kaip praneša LNK, anot gyventojos, bendrijos pirmininkas ją net buvo padavęs į teismą. „Pasakė, kad užtampys mane po teismus ir sufabrikavo bylą, kad aš skolinga įnašus. Bylą jis pralaimėjo ir turėjo sumokėti mano ir savo advokatui apie 500 eurų. Visa tai – už namo gyventojų pinigus, kurie mokėjo už remontą“, – atviravo moteris.

Remontas buvo padarytas per sukčiavimo schemą, leisiu sau taip teigti, nes įmonė, atliekanti tą remontą, bankrutavo, o dabar, nors ir vyksta teismas, bet iš jos paimti nėra ką.

Apie tai, kad daugiabutyje išties verda aistros, liudija ir kita gyventoja. Anot jos, pirmininkas į gyventojų klausimus dėl remonto neatsako, dokumentų, patvirtinančių, už ką mokami pinigai, nerodo. Pirmininko sąžiningumu abejoja ir dar vienas namo gyventojas. Pasak jo, pirmininkas A. Urbanavičius žaidžia dvigubą žaidimą. Jam sako, kad dėl blogai atliktų darbų kalta statybų įmonė „Magirnis“, o bendruomenės susirinkimuose kalba priešingai. Vyro teigimu, nesusipratimus su pirmininku gyventojai galėtų spręsti susirinkimuose. Tačiau esą bėda ir juos organizuojant. 

„Daugybę kartų aš norėdavau eiti į tuos susirinkimus, tuomet jie vykdavo kas antrą savaitę, berods, antradieniais, nurodytą valandą. Aš tik vieną kartą papuoliau į tą susirinkimą, nes kitus kartus jie būdavo nukeliami ar paankstinami valandai, ar įvykdavo kitoje vietoje negu numatyta, ir aš juose nedalyvaudavau, nors pirmininko klausdavau: „Kodėl nepranešėte, būčiau norėjęs dalyvauti“. Jis sakydavo: „Oi, pamiršau...““ – detalizavo Aivaras.

LNK žurnalistams bendrijos pirmininkas komentuoti situaciją atsisakė. „Nieko, – absoliučiai nė vieno žodžio, teismai eina. Ne, neatisakau, teismai eina, nieko negalima kalbėti“, – teisinosi A. Urbanavičius.

Anot advokato, kilus konfliktui tarp bendrijos vadovybės ir gyventojų, šioje situacijoje, kai pirmininkas atsisako pateikti gyventojams dokumentus už renovaciją ir paaiškinti, kam išleido pinigus, telieka teismai.

„Tada jau gali būti advokatinis paklausimas bendrijos pirmininkui. Jeigu vis tiek ši pareiga neįvykdoma, deja, tada kito varianto išskyrus teisminį. Tai yra, būna ieškinys dėl pareigų vykdymo, dokumentų išreikalavimo“, – teigė advokatas Igor Smirnov.

Advokatas pabrėžė ir tai, kad nepatenkinti bendrijos pirmininku gyventojai gali jį perrinkti. Pasak I. Smirnov, jeigu bendrijos susirinkime balsų dauguma pirmininkas būtų įpareigotas tam tikriems veiksmams, pavyzdžiui, pateikti dokumentus, jis privalėtų tai vykdyti.

Advokato teigimu, pagal įstatymą, bendrija yra tik pinigų administratorė, o pinigų savininkai – namo gyventojai. Ir kiekvienas savininkas turi teisę susipažinti su dokumentais ir sąskaitomis, pagal kurias moka.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nieko naujo

nieko naujo portretas
Pastatų administratoriai tą patį daro. Tik šiuo atveju pirmininkas gali būti dar giliau suleidęs ranką į kišenę, jeigu name yra nuomojamų patalpų.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių